6 грешки с дрехите, с които изглеждате непрофесионално

вторник, 3 юли, 2018 6:00 AM София днес +
574 Прегледа | Коментари

На работа основната ни цел е да се обличаме така, че да впечатлим всички свои колеги, особено ако те са от типа хора, които обръщат внимание на детайлите.

И докато различните офиси си имат свой специфичен дрескод, интересно е да научим какви са неписаните правила, задължителни за спазване.Когато става въпрос за офис дрескод, най-лесният начин е да изброим основните места, на които се бърка и с които да се застраховаме от неправилно впечатление.

Представяме ви 6 основни грешки с дрехите, които ни карат да изглеждаме непрофесионално.

1. Твърде разголено

Обикновено твърде разголените тоалети никога не са подходящи за работното място. Добре е да разберем, че вечерните заведения и мястото, на което си изкарваме парите, не са едно. Съобразявайте се с дръзките акценти и оставете малко на въображението.

2. Не можете да вървите на обувките

Най-голямата грешка на работното място след разголването и несериозното огромно количество грим, е да не можете да вървите на обувките си. Високите токчета могат да направят жената да изглежда зашеметяващо… или отблъскващо.

3. Дънки с кръпки

Моля ви, оставете дънките с кръпки и разкъсани елементи за уикенда. Не просто, че не са подходящи за корпоративните офиси, но и ви карат да изглеждате повече от несериозно.

4. Да се появите от глава до пети в дизайнерски дрехи

Когато се появите за първия си ден в офиса от глава до пети във Versace, Dolce & Gabbana, Armani и други, не създавате добро впечатление. Искате да акцентирате върху възможността си да работите, да се фокусирате и да ви се има доверие, не върху фактът, че облеклото ви струва повече от малка кола.

5. Неглижирани детайли

Ключът на това да изглеждате професионално не е да похарчите цяло състояние за дрехи, а да изглеждате спретнати, изпипани и чисти. Дрехите ви винаги трябва да са в безупречно състояние – без стърчащи конци, без липсващи копчета и без мръсно по обувките.

6. Без леки гащеризони

Да изберете панталон и сако в строги линии е добро решение, но гащеризон, плътно прилепнал по тялото и прозиращо бельо под него, е неприемливо. Съобразете сферата, в която работите и разработете собствения си стил около нея.

Източник http://www.tialoto.bg/ Фотокредит Google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Мода


Последни коментари