Бургас щурмува Строителните Оскари с архитектурно бижу

четвъртък, 26 октомври, 2017 4:26 PM VIP COMMUNICATION
309 Прегледа | Коментари
Дата на събитието 2017/11/01 19:00:00 PM
Място на провеждане Premier Best Western София

Седмото издание на наградите за луксозно строителство ще се състои на 1 ноември в София

Едно от архитектурните бижута на Бургас – Тринити Билдинг, което се издига в централната градска част на площад „Тройката“, е сред кандидатите за престижните статуетки на седмото издание на Наградите за луксозно строителство.Церемонията ще се състои на 1.11.2017 г. в хотел Best Western Premier в София.

Сградата е със смесено предназначение и се състои от две подземни нива с паркоместа, осем надземни нива и терасовиден етаж. С уникалната си архитектура Тринити дава своя принос за оформяне на съвременната визия на центъра на града. Съчетанието на удобната локация в самия географски и административен център, близостта до главната пешеходна улица, както и до всички централни държавни и общински администрации и сгради на съда, удобните градски транспортни комуникации в близост прави това място уникално в световен мащаб.

Образът на сградата е съвременен, с множество начупени повърхнини, образуващи хоризонтално членение на фасадата. В духа на тази естетика са решени проблемите на пластичното изграждане на обема и ролята на светлосянката, раздвижеността на наклонените плоскости и акцента на ъгловия многоетажен елемент от северозапад, решен с окачена фасада, материалите и естетическите им качества.

Използван е олекотен външен образ на партерен и 1 етаж, обединени със стъклена окачена наклонена фасада, и начупени ленти минаващи пред фасадата, обединяващи на места етажите. С цел динамика и логично раздвижване на фасадата, са редувани масивни с ефирни стъклени парапети.

Паркирането е решено изцяло подземно – на двете сутеренни нива

В сградата е осигурен достъпен маршрут от входа до всеки самостоятелен обект. В най-големия магазин на партера е предвиден санитарен възел за хора с увреждания. Асансьорните уредби са с автоматични врати, отговарящи на всички условия за ползване от инвалиди. В подземния паркинг са предвидени 4 места за хора с увреждания.
Растителността за благоустрояване и паркоустрояване е съобразена с екологичните условия за района.Те доизграждат естетико-художествения облик на сградата и околното пространство и подобряват микроклимата. Реализирани са всички мероприятия за благоустрояване на прилежащите към имота улици в района – тротоари, зелени площи, улични платна.

Международно жури от експерти и инвеститори от Италия, Англия, Русия и Eвропейския икономически сенат ще оценява участниците в седмото издание на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017.

PR-агенция ВИП Комюникейшън Фотокредит ВИП Комюникейшън
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Събития


Последни коментари

Най-четено

 • Към нашите Емигранти : Ако утре всички избягаме от България, какво следва? Към нашите Емигранти : Ако утре всички избягаме от България, какво следва? 19893 Прегледа Коментари
 • Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? 7807 Прегледа Коментари
 • Не подценявайте момичетата за Ескорт Не подценявайте момичетата за Ескорт 6131 Прегледа Коментари
 • Към неграмотните кандидати да яхнат властта Към неграмотните кандидати да яхнат властта 4457 Прегледа Коментари
 • Когато някой си отиде… Когато някой си отиде… 4256 Прегледа Коментари
 • Кубрат Пулев откри свой ресторант в София Кубрат Пулев откри свой ресторант в София 3106 Прегледа Коментари
 • Харесайте ни във Фейсбук

  Последни публикации

  Дни след трагедията на автомагистрала Тракия Институтът за пътна безопасност организира дискусия на тема: „Решения за подобряване на пътната безопасност“
  Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова и Маги Вълчанова замениха подиума с предприемачество
  Промени в графика на нощния градски транспорт в София
  Avicii – Wake Me Up
  Предстои тежък ремонтен сезон в София
  Неврохирургът-поет д-р Кондов въвежда нови технологии в медицината за първи път в България
  Откривателят на 12 редки болести – проф. Търнев, с Медицински Оскар за цялостен принос
  Проф. Търнев с Медицински Оскар за цялостен принос