Дневникът на една софиянка: Чуждото мнение vs реалността?

      Публикувано на петък, 3 май , 2019      588 Прегледа      Коментари Добави коментар
Дневникът на една софиянка: Чуждото мнение vs реалността?

  • Новини София

Замислих се какво движи хората напред… Спокойно, не се притеснявайте, няма сега като истински лайф коуч да ви взема хиляди левове за очевадни истини, напълно безплатно си разсъждавам на глас.Минавам мисловно през историческата карта с вдъхновяващи личности, оставили следа с постиженията си и ми изниква в съзнанието най-глупавият страх: притеснението.

Мисля, че успешните хора до голяма степен са лишени именно от този страх и неговите вариации. Нека само за момент да разчленим частите на тази дума.  При-тесне-ние.

Нещо те кара да чувстваш натясно, задушен, заключен, паникьосан.

И това нещо си ти самият. По-голям кошмар от това – няма, все едно държиш ключа, белезниците и бутона с тока в ръцете си и си го пускаш сам.

Ще ми отвърнете, че понякога хора, обстоятелства, ситуации, те карат да се чувстваш сломен. Но аз лично имам предвид, когато притеснението произлиза от срам, неудобство, страх да не се изложиш пред останалите.

Ето това, драги мои, е пагубно за вашето развитие с каквото и да сте захванали. Дори казусът да е пълнени чушки или пък разработка на изкуствен интелект.

Срамът саботира развитието ви, защото постоянно удряте спирачки, за да видите дали другите ви наблюдават. А на другите изобщо не им пука за вас! Да, ако се провалите епично, хейтърите ще се изкефят максимално и ще ви пообсъждат ентусиазирано една цигара време, и после ще забравят за вас. Никой няма да живее непрестанно с вашата съдба и решения, освен вие самите и майка ви до голяма степен. Българска такава.

Така че рязко се отърсете от миналото, там няма нищо смислено за ровене. Казвам го като човек, закотвен за доста дълъг период от време в общо притеснение и тревожност. И сега се появяват мръсниците, отново с идеята да ме саботират, но поне лесно ги разпознавам в тъмното. Страх от грешки, неодобрение, да не се изложа, от този сорт глупотевини.

Защото всеки някога с нещо се проваля, това е част от съзряването, иначе си оставаш инфантил, който си мисли, нещата се случват посредством вълшебства.

И още нещо, което ще подчертая дебело, направо ще го изкрещя:

В случай че даден човек ви мисли за тъп и посредствен, ако ще да откриете как да се телепортирате или пък създадете съвършеното изкуство, пробягате планетата или пък му обърнете внимание, че си е изцапал блузата, този човек пак няма да си промени мнението за вас. Все ще измисли нещо да омаловажи действията ви, защото той самият е с ригиден характер. Тези хора много рядко, да не обобщя – никога, не се мърдат от формираните си представи. Което е много тъжно за тях самите, защото автоматично означава – липса на развитие.

Така че да се хабите да се доказвате на всички, е такава загуба на време, че по-добре да станете котешки психолог. Котките повече ще оценят усилията ви да ги терапевтирате, пред това да промените мнението на човек, който по някаква причина е решил, че сте зле.

И така, скъпи мои, бъдете смели и се надсмейте над срама, той не е нищо друго освен въздух под налягане. Ето, че вече се разсейва пред очите ви.Етикети:
Категория Новини София | 2019/05/03 последна редакция в 2:29 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
589 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Петя Буюклиева ще пее за калиниците в Асеновград по случай 60-я си рожден ден 407 Прегледа Събития

Петя Буюклиева ще пее за калиниците в Асеновград по случай 60-я си рожден ден

Петя Буюклиева ще отпразнува 60-тия си рожден ден с музикален поздрав в родния Асеновград на празника на Калиниците…

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес 134 Прегледа Събития

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес

Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към…

ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ, МАЙКЪЛ БОЛТЪН ЩЕ ТЪРСИ ТАЛАНТИ В АЗИЯ 179 Прегледа Събития

ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ, МАЙКЪЛ БОЛТЪН ЩЕ ТЪРСИ ТАЛАНТИ В АЗИЯ

Близо месец преди да изнесе дългоочаквания си концерт в зала 1 на НДК, Майкъл Болтън обяви ексклузивно, че стартира ново шоу за…

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ОРНЕЛА МУТИ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ЧЕТВЪРТИЯ „ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ” В НДК 162 Прегледа Събития

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ОРНЕЛА МУТИ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ЧЕТВЪРТИЯ „ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ” В НДК

Кино „Люмиер Лидл“ ще бъде домакин на четвъртото издание на „Фестивал на италианското кино в България“. Девет кинотворби ще…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2929 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

609 Прегледа

Givenchy | Spring Summer 2019

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София-детайл осветление
София – облаци
София- покриви
Народното събрание
София-Храм паметника “Свети Александър Невски”
София- Университет