Двама военнослужещи са загинали при катастрофата с хеликоптер край Летище Пловдив

понеделник, 11 юни, 2018 11:47 PM София днес +
601 Прегледа | Коментари

Двама военнослужещи, командирът на екипажа и помощник-пилотът, са загинали при катастрофата с хеликоптер Ми-17 край Летище Пловдив.

Третият член на екипажа – бордният инженер, е ранен.Откаран е незабавно в болница, в съзнание. Той сам е излязъл от кабината, съобщи за bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Инцидентът стана към 20:30 ч. днес близо до зоната за гражданска авиация на летището в момент, в който там има много пътници, които чакат свои близки и роднини с полет от Лондон.

Вертолетът Ми-17 е изпълнявал планов полет и по неизяснени засега причини пада от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово и се разбива.

Веднага към мястото се насочват противопожарни автомобили от летището, за да предотвратят избухване, тъй като машината е била заредена с гориво.

По случая се води разследване. На мястото са прокурори и служители на Военна полиция.

След инцидента на летището е настъпила паника. Полетите, които са се очаквали от Англия и Италия, са кацнали, но с няколко часа закъснение.

Познат в наши дни като „знаменосец“ на военния парад за Гергьовден, многофункционалният Ми-17 се използва за гасене на пожари. През 2003 г. в Разлог при пожарогасене падна също такава машина.

БТВ Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Здраве


Последни коментари