Екипът на урбаниста Ян Геел започва работа в София

понеделник, 15 януари, 2018 1:00 PM София днес +
304 Прегледа | Коментари

Екипът на датското студио Gehl Architects пристига в София следващата седмица, за да започне работата си по визията на столицата за развитие на градската среда в централната част.

Миналата година Столична община ангажира фирмата на световноизвестния урбанист Ян Гел да консултира София в превръщането й в по-зелен град с повече публични пространства.От 27 до 31 март архитектите Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от екипа на Gehl Architects ще се срещнат

с кмета на града Йорданка Фандъкова и с главния архитект Здравко Здравков, с представители на местната власт и организации в бранша.

Те ще направят проучвание на състоянието на градската среда и ще представят методологията и подходите си на специално обучение, предназначено за администрация и експерти.

В програмата е предвидена и лекция, отворена за широката публика – на 30 март от 18 ч. в зала 230 на Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ). Тя ще бъде посветена на качествените публични пространства в градовете. Работилницата „Градове за хората“ с експерти от Столична община в областта на градското планиране и изграждането на публичните пространства ще се състои на 29 и 30 март.

С ангажирането на Gehl Architects София се нарежда до градове като Копенхаген, Стокхолм, Лондон, Мелбърн, Сан Франциско и Ню Йорк, където Ян Геел е помагал за подобряване на обществените пространства и за прехода от автомобилен към пешеходен и велосипеден транспорт.

0
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари