Евгения Калканджиева: Всяка жена трябва да се грижи за кожата на лицето си от ранна възраст

четвъртък, 20 септември, 2018 3:00 PM Ива Екимова
1582 Прегледа | Коментари

Името на Жени Калканджиева нашумя през 1995-та година, когато журито в конкурса „Мис Свят” й отреди 6-тото място – успех, недостигнат от друга нашенка.

Оттогава та до днес синеоката красавица е еталон за елегантност, стил и финес.Често забърквана в скандали, Жени преминава през медийните клюки с ефирността на прелестна пеперуда и оставя зад гърба си злонамерените слова, сякаш за да докаже, че нищо не може да я отклони от целта. Днес Калканджиева е безупречна майка, всеотдайна съпруга и преуспяваща бизнесдама, на която хиляди жени биха искали да приличат.

Нестихващата й енергия, подкрепена от острия й език и неустоимо чувство за хумор, бързо сваля бариерите в общуването с онези, които не я познават. Красавицата умело балансира между ангажиментите в агенцията си за модели „Визаж модел груп”, грижите за малкия Жорко и мъжа на живота и Тачо.

Малко преди рождения си ден, Жени Калканджиева споделя тайните на неувяхващата си хубост пред „Мона Лиза” и Ива Екимова:

– Колко струва да държиш десетки години наред титлата „шеста по красота в света”?

– По принцип не е лесно. Изисква много, и то предимно в очакванията на хората около мен. Някои имат предразсъдъци, своя представа, която са си създали. Най-трудно е като се срещаш с нови хора – тогава трябва да си внимателен, да се съобразяваш, да се поддържаш, понякога и да се преструваш. Радвам се, че имам вродена дипломация и това прави общуването ми с околните по-лесно. В началото е по-трудно – докато свикнат със славата, медиите, коментарите по твой адрес. Преди се съобразявах и се тревожих за това какво ще си помисли майка ми, после започнах да се притеснявам за това какво ще си помисли детето ми за коментарите и написаното по мой адрес. Разбира се, не мога да отрека, че има и предимства. Много повече врати са отворени за теб – както свързани с работата, така и с лични и социални контакти. Не се оплаквам. Просто при мен това се е превърнало в навик и се опитвам да живея и с хубавото, и с лошото на това да нося години наред короната на Шестата по красота в света.

– Защо все още нямаш нито една пластична корекция?

– Защото мисля, че не ми е необходимо на този етап от живота ми. Освен това се страхувам да експериментирам с лицето си. Каквото и да реша да направя, няма да съм аз – ще се промени изражението ми, ще се промени излъчването ми. А и все по-често срещам жени по улиците, които крият личността си зад маската на хиляди козметични операции и това, честно казано, не ми харесва.

– Днешните модели – естествени или направени? Защо съвременните момичета искат да са по-близо до изкуственото, отколкото да залагат на естествената красота?

– Според мен това изведнъж се превърна в мода, която всички си мислят, че е нещо много актуално и атрактивно. Когато нещо е модерно, не значи че е красиво. Даже напротив – да изгубиш идентичността си и да подражаваш на друг, изобщо не изглежда привлекателно. Не разбирам защо младите момичета, които прибягват до драстични корекции, смятат, че това ще ги направи по-привлекателни или по-хубави. Разбира се, тук не говорим за хората, които имат наистина козметични дефекти, при които естетичната корекция е наложителна. Тогава, да- когато тези дефекти ги комплексират, е необходимо да се прибегне до корекция.

– Тенденцията е моделите да се отдалечават все повече от стандарта 90/60/90. Защо?

– Истината е, че в модната индустрия зачестиха случаите на анорексия. Преди някак не се даваше гласност на този проблем. Откакто това започна да става видимо за медиите и обществеността, нещата се промениха. В модния бранш се взе такова решение – една жена, дори да е по-пищна, е по-добре. В интерес на истината, в нашата възрастова група мъжете харесват наистина по-пищни и сочни жени. И това е напълно разбираемо.

– Кога една женя трябва да започне с естетичните процедури?

– Една жена или едно момиче от съвсем ранна възраст трябва да започне да се грижи за кожата си, съобразено с нуждите на лицето й кремове. Нека си припомним думите на Шарън Стоун, която казва, че лицето, което ще имаш на 50, е това, за което си започнал да се грижиш на 25. Аз самата го правя. Хидратацията на кожата е от огромно значение. Ако трябва да говорим за началната възраст, от която да се започне с естетична, дерматологична намеса, според мен, е около 45-50. Това е, когато говорим за естествената красота. Пак подчертавам, че при видимите дефекти е друго. Бръчките на лицето при всяка жена се появяват по различно време и много зависи къде са. Естествените бръчки, които предизвикват усмивките са едно, назолабиалните – друго. За мен лично най-неприятните бръчки са тези, които се появяват при оформянето на така нареченото „дък фейс”. Мисля, че най-красивите бръчки са тези около очите, които естествено са причинени от многото усмивки. И все пак не познавам жена, която си харесва бръчките.

Ако ме питаш кога аз бих започнала с естетичните интервенции и с какво точно, бих казала, че догодина, да речем, бих си позволила малко хиалурон и ботокс, но не бих прекалила в никакъв случай. Просто искам да запазя естественото си изражение и емоция на лицето. Приятелките ми смятат, че превантивните мерки са най-добрият лек срещу бръчките.

– Има ли част от теб, която не харесваш, какво би променила?

– В лицето не бих променила нищо – харесвам го такова, каквото е. Виж, за фигурата бих се замислила, но в никакъв случай не бих предприела каквато и да е корекция на гърдите си. За мен големите гърди не са секси. Днес повечето млади жени са с уголемен бюст. Това според мен ги прави твърде еднакви. Като видя жена с голям бюст, ми изглежда неестетично. Жената някак изглежда по-груба и по-едра. Гърдата на жената трябва да е колкото шепата на мъжа.

– На себе си или на другите трябва да се харесваме?

– Разбира се, че първо на себе си – ние като се харесваме и имаме самочувствие, ще се харесваме и на другите. Ако се харесваш на другите, а ти не се харесваш, няма да се чувстваш добре. Вътрешното ти щастие, хармония и себеуважение блика през очите, през усмивката. Това обезсмисля желанието да се харесваш на другите.

– Как се чувстваш по-удобно – в ролята на Принцеса или на Пепеляшка – питам те с намигване към телевизионното шоу, в което участва наскоро?

– Естествено, че се чувствам по-комфортно като Принцеса. Не познавам човек, който не обича удобството и лукса, и не иска да му е по-лесно. Истината е, че за всичко това трябва да положиш много труд. Отстрани изглежда лесно, но всъщност не е.

Интервю на Ива Екимова

София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория talk2ivaЖените


Последни коментари