Фалитите на малки и средни фирми остават в зоната на здрача

неделя, 9 септември, 2018 9:00 AM София днес +
700 Прегледа | Коментари

Фалитите в сектора на малките и средни предприятия са нормален процес,

но по-важно е как се случва това и доколко успяват да се преструктурират и да започнат отначало.Характеристиките на този процес са определящи за бизнес средата,

отбеляза Елеонора Негулова от Националното сдружение на малките и средни предприятия (МСП) в България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, цитирана от investor.bg.

„Практиката е българските компании, които достигат до фалит, да не го обявяват и на практика се движат в зоната на здрача, без да имат възможност да се разплащат със своите контрагенти и по този начин се затлачва цялата икономика. Знаете какъв е размерът на междуфирмената задлъжнялост. Причината е, че фирмите не могат да излязат от техническия фалит, в който се намират“, коментира тя.

В над 40% от МСП в България работят самонаети лица, а в други 40% работят между три до пет наети лица, каза още Негулова.

Източник http://www.paragraph22.bg/ 0 Google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Полезно


Последни коментари