„Физкултура“, или как да живеем по-добре

понеделник, 5 март, 2018 8:00 PM София днес +
157 Прегледа | Коментари
2018/03/10 10:00:00 AM
София

Спортният семинар „Физкултура“ ще засегне важни теми за правилна стойка при спортуване и предпазване от контузии. Събитието ще се проведе на 10 март в Sofia Event Center.

Форумът е насочен към всички хора, които имат желание да променят начина си на живот, като го направят по-активен и здравословен.Те ще получат съвети и идеи какви практики да използват, за какви грешки да внимават и как да бъдат мотивирани, заявиха организаторите от спортен клуб „Бегач“.

Лекторите на семинара ще предадат специфични умения за подобряване на спортните постижения. Кинезитерапевтът Калин Стоянов ще представи полезен опит за предпазване от спортни травми, като ще обърне внимание на бягането, плуването и колоезденето.

Специалистът по ресторативно движение Ваня Висарионова ще разкаже как позицията на тялото влияе върху ставите, сухожилията и мускулите по време на спорт. Тя ще даде съвети за подобряване на стойката на тялото при спортуване.

На семинара ще бъдат представени някои от последните технологии в спортната метрика. Функционалните тренировки и възможностите за изготвяне на персонална програма чрез мобилно приложение също ще бъдат засегнати в програмата.

Гост-лектори на събитието ще бъдат Питър Томпсън, пробягал 44 маратона в 44 европейски държави за 44 поредни дни, и Кати-Джейн Лерпение – първата жена, преминала самостоятелно Великата китайска стена (4500 км за 167 дни).

Сред другите лектори ще са известният писател за здравословно хранене Мат Фицджералд, банкер, който е единственият българин непрофесионалист, преплувал Ламанша – Стефан Иванов, първият българин, изминал Pacific Crest Trail – Петър Ванев, и Хуан-Пабло Савонити, който планира да премине 33 000 км от Аляска до Патагония.

Регистрацията за форума продължава.

Дневник Фотокредит google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини СофияСъбития


Последни коментари