Grace on air с Любо Киров и Мария Силвестър

петък, 15 декември, 2017 7:54 PM Ива Екимова
177 Прегледа | Коментари

Не само еленчета и други рогати се носят из въздуха по Коледа.

На 19 декември, 19:30 часа, в клуб PLANET, със специалното участие на Любо Киров и Мария Силвестър, сезон трети на  Grace on air продължава с предКоледно парти.Grace on Air е един необичаен проект на Мария Каракушева и оперното сопрано Пламена Гиргинова – сценичен микс от знаменити поп и рок парчета, поднесени в класически стил и изпяти като оперни арии. Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Queen, Nirvana, Lady Gaga, Coldplay, Radiohead, Lenny Kravitz, David Bowie и други поп икони, дискретно, с финес и леко подбутване се опитват да изместят Тоска и Мадам Бътърфлай от светлините на прожекторите.

Вече в третия си сезон този проект успява да събере стотици верни последователи и продължава убедително да доказва, че за истински красивата музика наистина няма значение жанра, в който се представя.

Grace on Air е удивителна възможност да подновите любовта си към някои от вечните парчета, чувайки и виждайки ги по съвършено нов начин.

Класическата интерпретация на поп-опуси като Otherside, Strangelove, Bohemian Rhapsody, Come as you are, Paparazzi, Paradise, Creep и други, са артистично доказателство, че истински гениалните музиканти създават творби, разпознаваеми във всеки музикален жанр. Тази магия е приложима и за български автори. Доказателство за това са класическите  интерпретации върху творчеството на Любо Киров, поднесени с участието на самия певец.

Grace on Air е изключителен спектакъл, в който въздухът е изпълнен с изящество, създавайки феерия от глас и музикални интерпретации.

Мария Каракушева е композитор на съвременна класическа музика и концертиращ пианист, известна с експерименталните си търсения в смесването на поп, хаус и джаз жанрове с класическа музика. Свири от пет годишна и има множество награди от национални и международни  конкурси за пиано. В момента Мария работи над първия си авторски албум HEARTECLIPSE. Известна е и с експерименталните си търсения в Classic  In The House и Classic  In The Jazz, където – също като в Grace on air открива нови пространства за конвергенция между класическата музика и популярните аудио-изкуства. През 2017-а година на голям интерес се радва проектът й с Мария Силвестър „Концерт за две Марии и едно пиано”, който създаде рядък нов жанр – съчетание на класическа музика с класическа стенд ъп комедия.

 

Пламена Гиргинова също пее от малка и като солистка на детския радиохор има множество международни турнета. Сама тя е носител на ред национални и международни награди за млади оперни таланти. Има роли в опери на Моцарт, Пучини, Равел и други, на сцената на националния оперен театър и на международни сцени. През 2016-а  особен интерес  предизвиква участието й в проекта „Operville” на Иво Димчев, с когото изнасят мини турне в Брюксел, Амстердам, Виена, Цюрих, Берлин, Франкфурт и Париж. Пламена е известна и на DJ-сцената, като един от организаторите и авторите на изключително популярните Shame-партита.  

София днес Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория PR


Последни коментари