Има ли външен натиск да крием древната ни история?

      Публикувано на вторник, 16 юли , 2019      688 Прегледа      Коментари Добави коментар
Има ли външен натиск да крием древната ни история?

  • VIP Коментари

От старите карти ясно се вижда, че България е била империя, разположена на два континента,

които носят български имена – ЕврОПА (древна област, съседна на Род-ОПА) и АЗ-ия (както и АЗ-овско море, носители на древното българско АЗ).Граници на Аспарухова България са другите държави с това име на неговите братя, както и на Кубратова Волжка и Велика България, Киев на Кубратовия брат Шамбат и т.н. На изток и на запад Аспарухова България е граничила с другите Българии.

Защо не учим това в училище? Логичен въпрос. Но отговорите са още по-логични:

– До Освобождението ни Раковски и други будители като него са се опитвали да върнат скритата българска история, като намират в редица библиотеки архивите, които категорично доказват древния произход на българите, тяхната висока цивилизованост, която са дали на народите на двата континента, които пък носят и български имена, както вече видяхме. Както и арийския ни произход, запазен в етническото ни име и напомнящ, че стратото име на Балканите е Ариана. Без съмнение и д-р Ганчо Ценов е последовател на Раковски, но прави още по-сериозни изследовтелски проучвания, достигайки до древни архиви, скрити във Ватикана, и така доказва пръв, че българите са автохтонно население на земите ни.

През 1910 г. издава основния си труд „Произходът на българите и начало на българската държава и българската църква“. В нея излага хипотезата, че българският народ е формиран от смесването главно на хуно-българи и готи/гети, които две групи той смята за старитракоилири и келтоскити и които в историческо време са били автохтонни европейски народи от Херодотова (европейска) Скития. Той отрича тюркския произход на прабългарите и ги смята за автохнтонен балкански народ, като твърди, че Волжка България и средновековните тюркоезични волжки българи не са съществували. Ценов настоява, че Александър МакедонскиЮстиниан I и Велизарийса българи.
Цитат: ‎“Европа“ отначало е област в България. „Азия“ е име на Анатолия. По-късно континентите започват да се наричат с тези имена.

Ето и къде точно е първоначалната земя Европа (до Родопа) – това е днешна Източна Тракия – земята от западната страна на Босфора:
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/Oblast_Evropa_v_Trakia.bmp Край на цитата

Истинската история на България потъва заедно с българската държавност през 14 век – при навлизането на османските окупатори, към Ватикана са изнесени от българските манастири тонове с документи за древния ни корен. Както знаят по-начетените от нас, Бати-Кан (името ни напомня друго българско название БАЛ+КАН = Голям Владетел.

Вече има написано подробно как католическата църква е създадени от български духовници, но с течение на времето тази църква става враждебна към всичко българско) издава смъртна присъда на българите още в началото на 13 век, когато Калоян спира нашествието на кръстоносците, окупирали и разрушили Византия. (както знаем, в библиотеките на Ватикана е невъзможно да отиде обикновен човек или специалист.

Досега двама българи са били там – д-р Стефан Гайд, който получава духовна степен, за да може да чете тези архиви.

След като задълбочено чете, той издаде цяла поредица за древната ни история, заради което официалната ни наука му обяви война, а брат му беше пребит в центъра на София.

Божидар Димитров също посети библиотеките на Ватикана, но отказва все още да говори какво е прочел там. Огромен архив от нашата история е отнесен по-късно – след 1944-та от КГБ.

Няколко десетилетия след османското нашествие (да не се бърка с турско, тъй като Турция е последната държава, освободена от Османското робство преди 95 години, както отбелязва и създателя на нашите съседи Ататюрк), гърците изгарят каквото е останало от нашите архиви. За да променят изцяло историята на нашата цивилизация и да я присвоят, както ни отнемат дори Орфей, Дионис, Троя и т.н.

Следващият удар по българската история е нанесен от руските имперски амбиции – използвайки заличаването на България и унищожавайки нашите държави около Волга (истинското име на реата е БОЛГА)- Волжка и Велика България, те превземат останалата част от историята ни – така българската азбука става славянска, цялата българска духовност и култура – също.

След Освобождението – в период от около 60 години, българските учени наваксват 5-те века затъмнение за истинската ни история и отново я възстановяват.

Не е тайна, че Хитлер е бил вманиачен на тема арийски произход на петата раса (в света има две държави и една област в Германия, които носят в името си арийския произход – БОЛГ+АРИА, хУнг+Ариа и Бав+АРИА) и е бил няколко пъти в страната ни в търсене на свещения граал, допитвал се е до Ванга, заровил се е в дупката в Царичина, а според някои и в гробницата на египетската принцеса БАСТЕТ до Малко Търново.

А за да отговоря и на главния въпрос – защо това не се учи в учебниците ни, ще кажа: 

Политиката в световен мащаб има и световен интерес към историята. За съжаление.
През 1944-та съветската политика, стъпила върху българската свобода, въвежда свои закони. Българите във Волжка България стават татари, а държавите им Татарстан, Чувашия, Башкирия и т.н. Над 15 милиона българи сменят името на етноса си, но и до днес милеят за името БЪЛГАРИ.

Тук съветската политика дели българите на парчета, Сталин – подкрепян от българските комунисти, създава македонски език и Македония.

Какво прави той с историята ни? Амбицията в Европа да няма древни народи, а всички да имат начало от средновековието – плюс-минус някой век за едните или другите, е налице. Гърците още по време на османската инвазия признават Русия за наследник на Византия, и така този проблем отпада. Но българите? Как да ги лишим от техния древен и славен произход?

По най-милиционерския и тъп начин – показваме някакъв договор на Византия с България от 681-ва и толкоз. А на въпросите, които следват
– Защо бащата на  Аспарух е имал друга България на изток, която е наречена Велика?
– Защо братът на Кубрат – Шамбат, прави съседна до Велика България държава със столица Киев?
– Защо в архивите пише, че Аспарух „пресича“ Дунава, за да спаси българите от робството на Източната римска империя?
– Защо Аспарух е убит във война в днешна Украина, като границите ни са били до Дунав и Черно море?
– Защо Източната римска империя плаща данък на Аспарух – защото тази земя му принадлежи по родово право, както по-късно се връщат наши земи от БАТИКАН. По времето на Калоян папа Инокентий призовава Унгария да ни върне земи, които ни принадлежат по РОДОВО ПРАВО.

На тези логични въпроси – отговор никой не дава. До 1989 г. е имало заплаха с концлагари за всеки, който се е осмелявал да търси древните корени на българите. 

Дори и дъщерята на тогавашния ни тоталитарен управник Тодор Живков – Людмила, е убита заради смелостта й да търси този корен. Не случайно тя е първата след 1944-а, която има възможност да се възпротиви на тази явна кражба от историята ни. След срещи с държавни управници в Азия и Европа, дори и в Мексико, тя открива много от скритата ни история.

При честването на 1300-години България, организирано с цел да се изнесе повече от истината за българите, не случайно до Тодор Живков идват официални писма от Индия и Япония, в които техните президенти пишат: Та вие имате толкова древна хилядолетна история, как е възможно да празнувате само 1300 години?

Няколко месеца след като се вдига шум и то на високо ниво в световен мащаб за всичко, което Людмила започва да прави, тя умира при странни обстоятелства.

Българската империя на духа е разположена и днес на тази територия, където има българи, които се гордеят с корена си!

За да фокусираме вниманието на българите върху истинските му герои, които наистина са пример за младото ни поколение, учредихме награди за патриотизъм, силен български дух и защита на културно-историческото ни наследство.

Наградите се връчват всяка година на празника на Будителите – 1 ноември.

Събитието отбелязване и годишнините от издаването на вестника за българския дух Велика БОЛГАРИА.

Сдружение „Велика Болгариа“ издаде със свои средства и дарения от БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ първите 11 броя на вестника за българския дух – „Велика Болгариа“.

При този външен натиск е срамно да не се говори за древната ни история.

 

Ние считаме за наш дълг да не спираме да правим това. Може да станете част от нашата благородна идея да популяризираме Българската империя на духа, както я нарече акад. Д. Лихачов, като ни подкрепите.


Категория VIP Коментари | 2019/07/16 последна редакция в 11:40 AM
Източник : Патриция Кирилова | Снимка :
689 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Петя Буюклиева ще пее за калиниците в Асеновград по случай 60-я си рожден ден 407 Прегледа Събития

Петя Буюклиева ще пее за калиниците в Асеновград по случай 60-я си рожден ден

Петя Буюклиева ще отпразнува 60-тия си рожден ден с музикален поздрав в родния Асеновград на празника на Калиниците…

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес 134 Прегледа Събития

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес

Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към…

ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ, МАЙКЪЛ БОЛТЪН ЩЕ ТЪРСИ ТАЛАНТИ В АЗИЯ 177 Прегледа Събития

ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ, МАЙКЪЛ БОЛТЪН ЩЕ ТЪРСИ ТАЛАНТИ В АЗИЯ

Близо месец преди да изнесе дългоочаквания си концерт в зала 1 на НДК, Майкъл Болтън обяви ексклузивно, че стартира ново шоу за…

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ОРНЕЛА МУТИ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ЧЕТВЪРТИЯ „ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ” В НДК 160 Прегледа Събития

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ОРНЕЛА МУТИ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ЧЕТВЪРТИЯ „ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ” В НДК

Кино „Люмиер Лидл“ ще бъде домакин на четвъртото издание на „Фестивал на италианското кино в България“. Девет кинотворби ще…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2929 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

609 Прегледа

Givenchy | Spring Summer 2019

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София-детайл осветление
София – облаци
София- покриви
Народното събрание
София-Храм паметника “Свети Александър Невски”
София- Университет