Ива Екимова: Честита пролетна неумора!

вторник, 19 юни, 2018 8:00 AM София днес +
488 Прегледа | Коментари

Да, да не се шегувам. Когато зимната хармония се превръща в хормонален дисбаланс, а чрез преминаването от старото към новото часово време ни се внушава пролетна умора, смятам, че бързо трябва да я превърнем в пролетна неумора.

Неизчерпаемите източници на енергия можем да потърсим навсякъде около нас. Природа, спорт, диета, повече витамини, но най-сигурният начин е един. Влюбване!Така че настрой се на режим „приемане” и се огледай. Красив, изтънчен, невероятен, възпитан и действителен.

Не знаеш кога ще го срещнеш, а даже не си сигурна, че това ще е в този живот.

Един ден, обаче както си седиш някъде и се смееш до сълзи го виждаш. Седи там. Някак неестествен в средата, в която суетата се разпилява по пода, току що отекнала в стените на пространството, което  толкова добре познаваш.

Първо  усещаш присъствието му – близко и в същото време непознато, някак незабележимо и миграционно далечно. Обгръща те като топъл дъх. Познато като любов, която те вълнува, разпилява и вдъхновява, а после те събира в стих и мечти.

Още не знаеш името му, но когато го научваш ти става уютно като в детство. Детството, което се къпе в зората на любимите приказки за дракони, принцеси и вълшебства,  изпълвали сънищата и мечтите ти ти някога.

Затваряш очи и се наслаждаваш на вълшебството, което те връща там, където си била щастлива. И после той застава пред теб.

Държи те за ръка, идва за да те отведе, усмихва се с очи и чак тогава разбираш, че празнината в сърцето ти всъщност е била издълбана от нещастието, което с  китайско търпение рисува  чернота и гнет или може би просто освобождава място за нова пролетна неумора.

Изпратен, за да те усмихва, когато си далеч, или да ти говори тихо, когато разбитото ти сърце е безкрайно уморено, или просто ти поставя крилете, когато мислите ти искат да избягат там, където искаш да си боса, свободна, щастлива.

Там, където няма да караш кола, ще пиеш розе и ще се смееш, ще целуваш и ще бъдеш целувана, докато душата ти отмалее, за да се събудиш отново усмихната и невероятна, точно такава, каквато бе, преди сегашното да сграбчи сърцето ти в смъртоносната ръкохватка на битие, лишено от смисъл, свобода и емоция.

Тогава го срещаш и всички цветове застават там, където винаги си мечтала да бъдат. Колко, кога, защо и как са въпроси, които изпаряват смисъла си в мига, в който злокобно се прокраднат извън това, което си свикнала да познаваш.

Докато усмивката му ни изгрее в очите ти. Тогава си припомняш какво е любов. Любов,  всеотдайна, всепрощаваща, неискаща и неочакваща, любов, която ще те отведе другаде, ще те върне в щастието или ще те извади от статуквото.

Все едно! Честита пролетна неумора!

Източник https://www.edna.bg/ 0 https://www.edna.bg/
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория talk2iva


Последни коментари

Най-четено

 • Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? 8309 Прегледа Коментари
 • Не подценявайте момичетата за Ескорт Не подценявайте момичетата за Ескорт 8237 Прегледа Коментари
 • Към неграмотните кандидати да яхнат властта Към неграмотните кандидати да яхнат властта 4918 Прегледа Коментари
 • Когато някой си отиде… Когато някой си отиде… 4454 Прегледа Коментари
 • На 40 любовта е смирение На 40 любовта е смирение 3447 Прегледа Коментари
 • Кубрат Пулев откри свой ресторант в София Кубрат Пулев откри свой ресторант в София 3343 Прегледа Коментари
 • Харесайте ни във Фейсбук

  Последни публикации

  BGM TV , London
  ГДБОП разкри „производствен цех“ за изработка на скимиращи устройства
  Бабини хитрини: Как да прогоним лошата миризма от хладилника
  Жените я смятат за лека жена, мъжете нямат нищо против да е такава
  BGM TV , London
  Операция: История: Как 124 герои уплашиха Османската империя
  софия вечер
  ОИЦ – София ще проведе работна среща с медии
  Над 224 000 българчета са с наднормено тегло или затлъстяване
  BGM TV , London
  Обръщане в бъдещето: тестваме новото Audi A8
  Таксиметров шофьор с отнета книжка блъсна 9 коли в София