Ива Екимова: Честита пролетна неумора!

вторник, 19 юни, 2018 8:00 AM София днес +
527 Прегледа | Коментари

Да, да не се шегувам. Когато зимната хармония се превръща в хормонален дисбаланс, а чрез преминаването от старото към новото часово време ни се внушава пролетна умора, смятам, че бързо трябва да я превърнем в пролетна неумора.

Неизчерпаемите източници на енергия можем да потърсим навсякъде около нас. Природа, спорт, диета, повече витамини, но най-сигурният начин е един. Влюбване!Така че настрой се на режим „приемане” и се огледай. Красив, изтънчен, невероятен, възпитан и действителен.

Не знаеш кога ще го срещнеш, а даже не си сигурна, че това ще е в този живот.

Един ден, обаче както си седиш някъде и се смееш до сълзи го виждаш. Седи там. Някак неестествен в средата, в която суетата се разпилява по пода, току що отекнала в стените на пространството, което  толкова добре познаваш.

Първо  усещаш присъствието му – близко и в същото време непознато, някак незабележимо и миграционно далечно. Обгръща те като топъл дъх. Познато като любов, която те вълнува, разпилява и вдъхновява, а после те събира в стих и мечти.

Още не знаеш името му, но когато го научваш ти става уютно като в детство. Детството, което се къпе в зората на любимите приказки за дракони, принцеси и вълшебства,  изпълвали сънищата и мечтите ти ти някога.

Затваряш очи и се наслаждаваш на вълшебството, което те връща там, където си била щастлива. И после той застава пред теб.

Държи те за ръка, идва за да те отведе, усмихва се с очи и чак тогава разбираш, че празнината в сърцето ти всъщност е била издълбана от нещастието, което с  китайско търпение рисува  чернота и гнет или може би просто освобождава място за нова пролетна неумора.

Изпратен, за да те усмихва, когато си далеч, или да ти говори тихо, когато разбитото ти сърце е безкрайно уморено, или просто ти поставя крилете, когато мислите ти искат да избягат там, където искаш да си боса, свободна, щастлива.

Там, където няма да караш кола, ще пиеш розе и ще се смееш, ще целуваш и ще бъдеш целувана, докато душата ти отмалее, за да се събудиш отново усмихната и невероятна, точно такава, каквато бе, преди сегашното да сграбчи сърцето ти в смъртоносната ръкохватка на битие, лишено от смисъл, свобода и емоция.

Тогава го срещаш и всички цветове застават там, където винаги си мечтала да бъдат. Колко, кога, защо и как са въпроси, които изпаряват смисъла си в мига, в който злокобно се прокраднат извън това, което си свикнала да познаваш.

Докато усмивката му ни изгрее в очите ти. Тогава си припомняш какво е любов. Любов,  всеотдайна, всепрощаваща, неискаща и неочакваща, любов, която ще те отведе другаде, ще те върне в щастието или ще те извади от статуквото.

Все едно! Честита пролетна неумора!

Източник https://www.edna.bg/ 0 https://www.edna.bg/
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория talk2iva


Последни коментари

Най-четено

 • Не подценявайте момичетата за Ескорт Не подценявайте момичетата за Ескорт 9449 Прегледа Коментари
 • Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? 9060 Прегледа Коментари
 • Когато някой си отиде… Когато някой си отиде… 4655 Прегледа Коментари
 • Ива Екимова: На 40 любовта е смирение Ива Екимова: На 40 любовта е смирение 4197 Прегледа Коментари
 • Никога не пийте фреш, преди да прочетете това Никога не пийте фреш, преди да прочетете това 3257 Прегледа Коментари
 • Нови моменти при запор на сметки Нови моменти при запор на сметки 2896 Прегледа Коментари
 • Харесайте ни във Фейсбук

  Последни публикации

  BGM TV , Movie, London
  APES**T – THE CARTERS
  BGM TV,Нова ТВ,София
  Новините на NOVA (23.09.2018 – централна емисия)
  Централните хали
  България е последна в ЕС по брой на работещите от дома си хора
  Вдъхновителят Йордан Йовчев завърши мисията си във „Фермата: Съединение“
  BGM TV, Code Fashion TV
  Вечеряй с Петя Раева еп.19: Джуджи
  Ден без автомобили в София: Опознайте я пеша
  BGM TV,Kанал 3,София
  Пулс: Кои са най-често срещаните проблеми зрителни нарушения в детска възраст