Ива Екимова: Да бъдеш или да не бъдеш… майка?!

      Публикувано на четвъртък, 3 януари , 2019      1335 Прегледа      Коментари Добави коментар
Ива Екимова: Да бъдеш или да не бъдеш… майка?!

  • talk2iva

Долуизложеното респектира абсолютно всички жени, които са избрали да бъдат или да не бъдат  майки, независимо на колко и кои мъже са решили да подарят фертилността си.

Поклон пред онези, които тихо и полека понасят бремето, равно на петте века.Майчинството днес е въпрос на лично светоусещане и осъзнат избор.

Има жени, създадени да бъдат майки, такива, които бранят децата си, без да се оплакват, както и такива, който са избрали друг вид живот, в който не оставят генно наследство в ничии род. Има и много бащи, избрали да бъдат майки.

Срещала съм ги в работно време да разхождат децата си. Видно е, че не са ги родили те собственоръчно. Разпъват колички пред багажника на семейния автомобил, в отсъствието на другия родител на невръстното сополанче, което тропа с крак и размахва ръчички, докато същисания баща се опитва да го опитоми в детската седалка. Уважавам и шумното присъствие на едно, две и многодетни родителки, които превръщат майчинството в  мъченичество, развяват го на барикадите на семейната революция и държат да си получат сметката, която, о, чудо, плаща друг.

Сайтове и форуми прокламират майчинството. В особено големи размери.

Две, три, пет деца от един или различни мъже поставят на пиедестал саможертвата на майката с всичките му последствия. Отпуснат корем, разхвърляна къща, мръсни памперси, никакъв секс, сърдити съпрузи, спорадична почивка, други екстри и постоянно мрънкане.

„Ще си легна навреме, няма да стана, когато часовникът звъни, уморена съм, той не ми помага, бащата е съвършен, обичам го, не ме харесва.” – истинска мъка.

Истината е, че всичко е въпрос на организация и личен избор. Двете деца от единия, и следващите от друг, не са дошли с непорочно зачатие. Защото то не е новина вече 2 000 години. Тайният флирт, срещите зад гърба на бившия, вече благоверен, напитките в среднощна доба и секса, от който контрацептивът е „пай се” са доста приятни.

И все пак раждането на едно, две, три, а след това в телешки възторг още няколко деца е дело на двама души. Само припомням, че противозачатъчното е измислено от българин, а четенето на листовката може да се окаже доста полезно.

Във века на информираното съгласие, навярно някъде там съществува свободната воля. Бизнес, книги, развитие, учене на езици и други или раждане на деца и тяхното отглеждане.

Свободата на личния избор е форма на отговорност, с която се налага да живеем дълги години напред. Веднъж избрали друго, тегобата на килограмите, целулита, умората и децата са част от правилата на играта. Въпросът е, как се справяме с тях.

Нали така? Защото има и други, които отглеждат децата си от различните си мъже, тренират, домакинстват и са във формата, която никога мрънкащите домакини няма да имат. Даже им остава време за кола маска.

Кола маска, впрочем, е семейство-спасяващо деяние. Другото са дрехите. Размъкнатите панталони и похабената от носене фланелка никоя дропла не превръща в по-всеотдайна майка. И ако мъжете си ги харесват в този аутфит – толкова по-зле за всички.

Ние познаваме и други майки на много деца. Последната, на която истински се възхищавам след поредицата си от деца, се омъжи за носител на Пулицър, а преди това роди няколко красиви деца, които носят името Иглесиас.

Една друга, която е горд гено-дарител на дъщеря си, е запазила тялото си на богиня. И се гордее с 50-те си години. Между другото Шер стана на 70. Да не съм чула повече за играчко-памперсова вакханалия.Ако искате да изглеждате добре – изглеждате, ако ви мързи – оплачете се в блога си, там ще ви намерят множество мързеливи почитателки, които приличат на вас. 

Етикети:
Категория talk2iva | 2019/01/03 последна редакция в 8:40 AM
Източник : | Снимка :
1336 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир
София Новини София

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Трима участници в риалити формата на bTV “Фермата” оргнизират спортен турнир с благотворителна цел. Димитър, Станислав и Юлиана…

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Какъв въздух дишат софиянци?

Седмицата започва с облачен понеделник

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир 216 Прегледа Новини София

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Трима участници в риалити формата на bTV “Фермата” оргнизират спортен турнир с благотворителна цел. Димитър, Станислав и Юлиана…

Връчват Балканските Бизнес Оскари на 5 март в София 212 Прегледа Събития

Връчват Балканските Бизнес Оскари на 5 март в София

Петата церемония ще се състои в BW Plus Hotel Expo Започнаха номинациите за петото издание на годишните награди…

За първи път в „Перото“- акустичен концерт за три арфи 219 Прегледа Новини София

За първи път в „Перото“- акустичен концерт за три арфи

На 22 януари от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще имаме възможност да се насладим на първият…

Втори претендент за 91-ите Оскари на София Филм Фест 206 Прегледа Новини София

Втори претендент за 91-ите Оскари на София Филм Фест

Броени дни, след като стана ясно, че „Джебчии“ на японеца Хирокадзу Корееда ще изгрее на голям екран у…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2014 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Реклама

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София- Народен театър
София- моменти
София-Сияние
София – Северна тангента
София-  Патриаршеска катедрала „Св. Александър Невски“
Цветовете на София