Ива Екимова: Да те свалям или не?

      Публикувано на сряда, 6 март , 2019      1328 Прегледа      Коментари Добави коментар
Ива Екимова: Да те свалям или не?

  • talk2iva

“Да те свалям или да не те свалям?” – чувам почти истеричен глас в слушалките, докато шофирам по булевард „България”, наслаждавайки се на красивата Витоша.

„Представяш ли си какво ме попита?” – продължава да се излива емоционалния монолог на една от най-близките ми приятелки. Търпеливо изчаквам, а спокойствието ми е потопено в прегръдките на гледката, ширнала се над волана.Първият ми опит да внеса ред в разговора катастрофира в гневната стена, изправила се от другата страна на слушалката. Знам, че няма да минат и 20 секунди и ще чуя въпроса „Какво да направя?”

Поемам въздух и първото, което успявам да кажа, мобилизирайки позитивност от планински характер, е: „Първо се успокой!”

Втората наративна вълна ми обрисува цялата картинка.

Тя – зряла красавица, току-що освободена от прангите на сериозна връзка, впуснала се в очарованието на флирта. Ситото прилича повече на гребло, отколкото на филтър за кафе, но в крайна сметка, коя съм аз, че да съдя приятелката си.

Той – тежък интелектуалец, разбирай – тежък в стойностите от библиотеката на огромното си книжно минало.

Те – елегантен разговор, общи смешки, хубаво вино и сходен вкус към литература, пътувания и начин на живот. В най-красивата фаза на флуидопотока, за нея леденият душ се изсипал под формата на въпрос.

„Можеше да е по-лошо. Направо да ти каже, че няма да те сваля!” – не вярвам на глупостите, които изричам и докато не слушам мнението отсреща, си давам сметка, че днес нещата не стават така, като преди – любимата мантра на носталгици, романтици и виталисти.

Зациклям на въпроса „Да те свалям или да не те свалям?” И не, това е не въпрос от миналия век.

Днес това колебание няма нищо общо с Шекспир. В един миг умората се натрупва не в костите, не в ръцете или нозете, тя е просто състояние на ума. Времето се движи в пъти по-бързо от седянката на мегдана и вселенските сили не му помагат, ама никак. Напитка, усмивка, жест, отношение, споделяне, секс. Завихрените емоции, се прераждат в надеждата този път да е истинско. Бариерите се материализират в страх. А в отговора няма страх. Липсата на страх е свобода. Свобода, че не се създават излишества от нужди.

„Едва когато осъзнаваш, че не се нуждаеш от нищо. Всичко, което ти трябва, е собствената ти увереност. Тогава се освобождаваш от гнева, с който започна и се наслаждаваш на това, което получаваш. Защото то е дар.” – терапевтирам от моята страна на слушалките, а мобилната клетка транслира посланието ми до разтревоженото сърце отсреща.

Почти усещам спокойствието, с което тласъците на живота се връщат в нормалното си състояние и давам опция за верен отговор: „Да, разбира се, сваляй ме! Само мобилизирай най-добрата версия на себе си.”

В най-добрата версия на себе си се превръщаме, когато нямаме очаквания, не се притесняваме, приемаме нещата каквито са, не се опитваме да променяме другите и спираме общуването, с хора, които ни ограбват емоционално и негативизират с присъствието си. Тогава изчезват притесненията, ерзацът на авторитети и светът се превръща в слънчева прогноза за времето.Чувам успокоеното „благодаря” отсреща и пропукването при прекъсването на разговора. На другия ден пием шампанско и се смеем на случките, които подреждат пъзела на живота ни, превръщайки го в незабравимо произведение на собствените ни копнежи и спомени.

Етикети:
Категория talk2iva | 2019/03/06 последна редакция в 8:40 AM
Източник : | Снимка :
1329 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


СЕМ си избира нов председател „Родител 1“ и „Родител 2“ се появи в бланка на Столична община Пияна шофьорка се заби в стълб на централен столичен булевард Движението по ул. „Сребърна“ в столицата – затруднено до 15 септември Хиляди посетиха фермерския пазар в София ЧЕЗ разкри мащабна кражба на ток от луксозна сграда в София „Перките на Графа“ с нова жертва Цветница е, имен ден имат над 370 000 българи Европейците дишат замърсен въздух Защо рекламите продължават да викат Да си построиш с европейски пари имот с минерална вода от 3 км… С Лазаровден започва подготовката за Страстната седмица Социална мрежа: Д-р Емил Паскалев за донорството и трансплантациите на бъбрек Столична община с първа стъпка към бъдещата канализация на „Кръстова вада“ С 15% ще поскъпне токът, ако КЕВР одобри предложението на ЧЕЗ Кога полезните храни са наистина полезни?
СЕМ си избира нов председател
София Новини София

СЕМ си избира нов председател

Изненадващо в дневния ред на медийния регулатор е включен и избор на нов председател на СЕМ. Първоначалните намерения…

СЕМ си избира нов председател

„Родител 1“ и „Родител 2“ се появи в бланка на Столична община

Пияна шофьорка се заби в стълб на централен столичен булевард

Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Китай  Джан Цинли 324 Прегледа Събития

Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Китай Джан Цинли

„Впечатлени сме от постиженията на Китай в икономическото развитие, преодоляването на бедността, повишаването на благосъстоянието на огромни слоеве…

Омбудсманът събира продукти за пенсионери в акция „Купи и сподели“ 592 Прегледа Новини София

Омбудсманът събира продукти за пенсионери в акция „Купи и сподели“

Омбудсманът Мая Манолова ще участва в събирането на хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка…

Румен Радев: Космонавтиката се превърна в символ на прогреса на човечеството и на вечния стремеж към съвършенство и свобода 693 Прегледа Новини София

Румен Радев: Космонавтиката се превърна в символ на прогреса на човечеството и на вечния стремеж към съвършенство и свобода

„10 април 1979 г. е исторически ден, който бележи важен успех в развитието на българската авиация. С гордост…

Изтокът и Западът се срещат на фестивала SOFIA UNDERGROUND 2019 в НДК 800 Прегледа Новини София

Изтокът и Западът се срещат на фестивала SOFIA UNDERGROUND 2019 в НДК

Sofia Underground 2019 отново залага на актуална тема, този път за „Източния въпрос”. Фестивалът идва в Енергийния център на НДК на 20-и…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2621 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

1230 Прегледа

Fighting With My Family

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София-Ротондата
Софийски трамвай
София – Народен дворец на културата
Нощна гледка към София
София – фонтани пред Народния театър
София – жълто небе