Контейнерите за боклук на столичната „Солунска“ отиват под земята

сряда, 3 октомври, 2018 4:00 AM София днес +
271 Прегледа | Коментари

Големите изкопи, които се правят по централната улица в столицат а“Солунска“ са за контейнери за боклук. Всички те ще бъдат под земята.

Ако ремонтът не се направи качествено, неустойките и глобите за фирмите са големи и са от порядъка на почти 200 000 лева на ден при забавяне. Санкциите ще са още по-сериозни при недобра и некачествено свършена работа.Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните работи на ул. „Солунска“ в участъка между ул. „Витоша“ и ул. „Христо Белчев“ в столицата.

Срокът, в който трябва да бъде ремонтиран участъка от улица „Солунска“, от бул. „Витоша“ до ул. „Граф Игнатиев“ е преди 15 септември.

Гаранцията на обекта е пет години, като при подписването на договора е взета и парична гаранция, която остава до приключване на обекта.

Фандъкова описа ремонтния участък между ул. „Солунска“ и бул. „Витоша“ като един най-големите и най-трудни реконструкции в столицата. Тя благодари за търпението на всички хора, защото чрез ремонта, Столична община цели да направи цялостна модернизация.

Тротоарите са със гранитни плочи, настилката на една от най-знаковите улици, а именно ул. „Солунска“, е с паваж, който вече е подреден в участъците, които са приключени. Днес бе пуснато движението от бул. „Витоша“ до улица „Христо Белчев“, а до няколко дни движението ще бъде пуснато и до ул. „Ангел Кънчев“.

Възложено е на всички обекти да се работи с удължено работно време – от по-рано сутрин до по-късно вечер.

Фандъкова е уверена, че с ремонтните дейности София ще стане едно много красиво и привлекателно място за всички жители и гости на столицата.

0 София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари