Матурата е опиат

      Публикувано на четвъртък, 17 януари , 2019      1286 Прегледа      Коментари Добави коментар
Матурата е опиат

  • talk2iva

Свръхамбициозен родител е най-големият ми страх в процеса на възпитанието.

Децата са дар. То и затова моeто се казва Дара.Всички майки-културистки, разбирай, културни, които имат 1+ деца, ме изпълват с искрено възхищение, защото то едно дете си е предизвикателство, но 2, 3 и повече си е форма на героизъм и който ме обори – секс да не види. За секса друг път.

Мога да постигна две и да живея с двеста, но знам, че най-важното в живота ми е детето.

На първо място здравето и доброто му психическо състояние. Следващото в списъка с приоритети не е шахът, леката атлетика, тенисът, футболът, френският и други, но е близо.

Следващото е образованието му. То ски и тенис ще си ги научи така или иначе, но езици, култура, книги и други, ако не го насърчавам и подтиквам да поглъща, ще е повече от безразсъдно да ги оставя на собствената му воля.

Знам за теориите, в които прекарваш всяка свободна минута с детето си, но като стане на 11, започва някак да те отбягва. По негови си вътрешни причини. Я си му твърде закрилящ, я твърде обсебващ, а ако си малко известен, се превръщаш в семеен враг номер едно.

Виж, като наближат матурите, играта се обръща в твоя полза. Много е просто. То иска да влезе, в която гимназия си е намислило и се започва едно телефонно родео – най-добрите школи, най-качествените частни учители, най-добрите ментори, най-точните тестове за кариерно развитие. Тъкмо защото родителските ми амбиции са сведени до едно простичко желание – детето ми да е щастливо.

Шансът да случа на добър учител в училище е голям – факт! Защото днес учителите инвестират в развитието си, в научаването на нови техники за преподаване и сближаване с децата и всеки, който твърди обратното ще срещне не просто гадното ми логорея, а и някои други неща, които са описани много ясно в наказателния кодекс.

И така започна моят личен тръст в търсене на най-доброто, в което детето ми да се чувства спокойно, вдъхновено и мотивирано. Седми клас е структуроопределящ в следващите пет години и всичко, което е от значение, е да се работи усърдно в полза на устойчиво развитие, усвояване на знания, олимпийско присъствие във всички тестове, пробни изпити, олимпиади по каквото там е важно, за да продължи амбициозното ми наследство да се бори на полето на образоването, оборудвано с най-качествения арсенал от знания и увереност.

До… матурите, които всяка година променят правилата, формулировката и други неизвестни, които неподготвеният тийнейджър трябва да решава в стил Беър Грилс.

В целия този курс по образователно оцеляване научих много за детето си:

1.Здраво стъпило на земята, детето успява да запази самообладание в много по-голяма степен от мен
2. Има ясна преценка за качеството на учителите и ги подбира така, че да постига резултати
3. Знае много добре как и какви стъпки да предприеме по пътя към успеха
4. Движена е от амбиция, която със сигурност не е наследила от менИли просто матурите са опиат, подтикващ малките същества по собствен път, който някъде дълбоко в сърцата си знаят, че трябва да следват! За да се превърнат в успешни, щастливи и образовани човеци!

Етикети:
Категория talk2iva | 2019/01/17 последна редакция в 8:40 AM
Източник : | Снимка :
1287 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


СЕМ си избира нов председател „Родител 1“ и „Родител 2“ се появи в бланка на Столична община Пияна шофьорка се заби в стълб на централен столичен булевард Движението по ул. „Сребърна“ в столицата – затруднено до 15 септември Хиляди посетиха фермерския пазар в София ЧЕЗ разкри мащабна кражба на ток от луксозна сграда в София „Перките на Графа“ с нова жертва Цветница е, имен ден имат над 370 000 българи Европейците дишат замърсен въздух Защо рекламите продължават да викат Да си построиш с европейски пари имот с минерална вода от 3 км… С Лазаровден започва подготовката за Страстната седмица Социална мрежа: Д-р Емил Паскалев за донорството и трансплантациите на бъбрек Столична община с първа стъпка към бъдещата канализация на „Кръстова вада“ С 15% ще поскъпне токът, ако КЕВР одобри предложението на ЧЕЗ Кога полезните храни са наистина полезни?
СЕМ си избира нов председател
София Новини София

СЕМ си избира нов председател

Изненадващо в дневния ред на медийния регулатор е включен и избор на нов председател на СЕМ. Първоначалните намерения…

СЕМ си избира нов председател

„Родител 1“ и „Родител 2“ се появи в бланка на Столична община

Пияна шофьорка се заби в стълб на централен столичен булевард

Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Китай  Джан Цинли 324 Прегледа Събития

Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Китай Джан Цинли

„Впечатлени сме от постиженията на Китай в икономическото развитие, преодоляването на бедността, повишаването на благосъстоянието на огромни слоеве…

Омбудсманът събира продукти за пенсионери в акция „Купи и сподели“ 592 Прегледа Новини София

Омбудсманът събира продукти за пенсионери в акция „Купи и сподели“

Омбудсманът Мая Манолова ще участва в събирането на хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка…

Румен Радев: Космонавтиката се превърна в символ на прогреса на човечеството и на вечния стремеж към съвършенство и свобода 693 Прегледа Новини София

Румен Радев: Космонавтиката се превърна в символ на прогреса на човечеството и на вечния стремеж към съвършенство и свобода

„10 април 1979 г. е исторически ден, който бележи важен успех в развитието на българската авиация. С гордост…

Изтокът и Западът се срещат на фестивала SOFIA UNDERGROUND 2019 в НДК 800 Прегледа Новини София

Изтокът и Западът се срещат на фестивала SOFIA UNDERGROUND 2019 в НДК

Sofia Underground 2019 отново залага на актуална тема, този път за „Източния въпрос”. Фестивалът идва в Енергийния център на НДК на 20-и…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2621 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

1230 Прегледа

Fighting With My Family

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София-Ротондата
Софийски трамвай
София – Народен дворец на културата
Нощна гледка към София
София – фонтани пред Народния театър
София – жълто небе