Нова тапа в София чака шофьорите: През юли започва ремонт по бул. „Васил Левски”

сряда, 6 юни, 2018 1:00 PM София днес +
186 Прегледа | Коментари

В началото на юли започва ремонт по бул. „Васил Левски” в близост до ул. „Граф Игнатиев”.

Движението няма да бъде ограничено, но ще бъде затруднено и заради изграждане на подлез към входа на предстоящата метростанция на „Патриарх Евтимий“.Ремонтът по булеварда ще протече приблизително 40 дни – по 20 в платно. Това обясни заместник-кметът по транспорта – Евгени Крусев.

От Общината са в процес на изграждане на план за планирания ремонт на бул. „Васил Левски“, където се пресича с ул. „Граф Игнатиев“.

Евгени Крусев обясни, че предизвикателство ще е съвместяването на работата по двата обекта:

„Основното предизвикателство е свързано със стиковането между ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, съответно релсите, които трябва да се подменят в рамките на самото кръстовище и преасфалтирането на отсечката към Ректората и изграждането на подлез към метростанцията, която се изгражда в близост до кръстовището. Така че там на практика ще има три обекта, които ще се съвместят. Съответно движението ще бъде затруднено, за което се извиняваме и молим за разбираме“, посочи той.

Ще направим всички необходимо да приключим максимално бързо, обеща заместник-кметът по транспорта.

Той допълни, че по улица „Граф Игнатиев” ремонтът върви по график. Софийска вода вече е сменила инсталацията и трамвайните релси в първия затворен участък вече са демонтирани.

Следващата отсечка, която ще бъде затворена ще е между булевардите „Георги Раковски” и „Васил Левски”.

Паралелно текат и текущите ремонти из столичните квартали. Един от тях на улица „Гюешово“ в район „Възраждане”, където вече е изграден нов тротоар и предстои преасфалтиране.

Дарик нюз Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари