Община Пловдив с рекордни три номинации за престижни награди

      Публикувано на понеделник, 3 декември , 2018      503 Прегледа      Коментари Добави коментар
Община Пловдив с рекордни три номинации за престижни награди

 • PR Free
Дата на събитието | 5 декември 2019 Локация | хотел Премиер Бест Уестърн София

Балканските Туристически Оскари ще бъдат връчени на 5 декември в София

Един от лидерите в туризма на Балканите – градът с хилядолетна история Пловдив, получи рекордните три номинации отпартньорите на четвъртото издание на наградите за туристическа индустрия 2018, отбелязват организаторите ВИП Комюникейшън. Церемонията ще се състои на 5 декември в хотел Премиер Бест Уестърн София. Община Пловдив атакува категориите Голяма община с принос в развитието на туризма, Фестивален туризъм и Туристическа дестинация на годината.През последното десетилетие градът се наложи като устойчива туристическа дестинация на национално и международно ниво с разнообразен туристически продукт. През 2015 г. Пловдив бе поставен на шесто място в класацията на Lonely Planet за топ 10 на туристическите дестинации, които трябва да бъдат посетени, а през 2016 г. завоюва третото място в престижната надпревара „Best European Destination“.Със своята хилядолетна история, Пловдив е най-древният с продължително обитаване град в Европа


От Евмолпия, Филипопол, Тримонциум, Пулпудева до днешното име Пловдив, градът е бил наричан по различни начини през вековете. Свидетел е на развитието на цивилизации и култури от различни исторически периоди: праисторически, тракийски, римски, ранно византийски, средновековен, османски, възрожденски и нова история. За да си представим колко древен всъщност е Пловдив, ще дадем прост пример – той е основан преди Рим, Атина и Константинопол. Има сведения, че е съвременник на Троя и Микена.


Антропогенните ресурси за развитието на туризма в Община Пловдив надхвърлят средното за страната, и за която и да е било страна дори в Европа. В списъка на културните ценности от национално и местно значение са включени повече от 715 индивидуални недвижими културни ценности (ИНКЦ), от които 45 са с категория национално значение. Има над 245 НКЦ от ансамблово значение.


Градът е изпълнен целогодишно с много звуци, аромати, вкусове, изкуство, красота, цветове, пъстри хора, арт форми, овладени нестандартни пространства и т.н. Културният календар на Община Пловдив е повече от пъстър. Сред водещите събития е есенният салон на изкуствата – иницииран и реализиращ се от Община Пловдив, с обединяване на всички артистични форуми в града през есента, превърнал се в най-големия, почти тримесечен арт маратон.


В него са и повечето фестивали като

 • рок фестивала „Sound of The Ages”
 • Международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът”
 • Танцов фестивал ONE DANCE WEEK
 • Международен фестивал на камерната музика
 • Международен фестивал „Дни на музиката в Балбановата къща”
 • Капана Фест
 • „Камерна сцена Пловдив”
 • Международен детски балетен фестивал
 • Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия”
 • уникалният по рода си фестивал „Пловдив чете”
 • фестивали за съвременно изкуство в баня „Старинна” и др.

Пловдив има един, станал вече знаков, свой фестивал, който някога стартира като еднодневен, извървя своя път и през 2018 г. навърши заветните СЕДЕМ години и протече в седем дни. Концепцията му е свързана с популяризиране на духовното и историческо наследство на територията на Старинен Пловдив – къщи, музеи, занаяти, традиции.

Чрез привличане на различни гилдии на територията на Стария град – занаятчии, артисти, музиканти, художници, научни специалисти и мн. др., подканя гражданите и гостите на Пловдив в една запомняща се „разходка” по Трихълмието на времето. Този фестивал е „ПРАЗНИЦИ НА СТАРИЯ ГРАД”, който в издание 2018 г. беляза значителен ръст на своите посетители – както пловдивчани, така и туристи. Той привлече посетители не само заради актуалната туристическа дестинация Пловдив, но и заради пъстротата и съдържанието в програмата си.


В последното издание фестивалът бе под надслов „По трихълмието на времето”, с времетраене от 7 дни: 17-23 септември 2018 г. Избраният период за провеждане вече е традиция и никак не е случаен. Есента е сезон на багрите, на природното пиршество на красотата и е в унисон с пъстрата палитра от събития, които обединява форумът ”ПРАЗНИЦИ НА СТАРИЯ ГРАД”.


Неговата цел е на територията на Старинен Пловдив чрез средствата на всички изкуства – музикално, изобразително, танцово, фотографско, певческо, аудиовизуално, да се привлече публика с различни социални и демографски профили, за да се акцентира върху великолепието на Старинния град. Екипът на Общинския институт се стреми жителите и гостите на Пловдив да съпреживеят магията на всички туристически обекти на територията на Института – къщи, музеи, галерии, Малка раннохристиянска базилика, Античен театър и Римски стадион.

Данните за 2018 г. отчитат привлечена публика с брой около 17 740 – с 50% повече от издание 2017 г. на фестивала и ръст около 20% на привлечените туристи. Фестивалът се финансира от Община Пловдив и от собствени средства, а за постигане на пъстрота в събитийната му програма и комфорт на посетителите се създават редица партньорства. Целевите групи на фестивал „Празници на Стария град” 2018 са с неограничен обхват – от деца, младежи, зрели хора, до разнообразни групи с различни професии и интереси.


Икономическите ползи за региона от тези събития се изразяват чрез данните за наетата хотелска и леглова база, чрез пълните с клиенти ресторанти, бистра, купувачи в магазинчета за сувенири и занаятчийски ателиета, пекарни и сладкарници.
Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от всички Балкански страни ще превърнат София в столица на Балканите за четвъртото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2018. Подробности в сайта на организаторите от ВИП Комюникейшън

Етикети:
Категория PR Free, Събития | 2018/12/03 последна редакция в 9:00 PM
Източник : PR-агенция ВИП Комюникейшън | Снимка : ВИП Комюникейшън
Дата на събитието 5 декември 2019 Локация хотел Премиер Бест Уестърн София
504 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Ицо Хазарта – Гладен Как да засилим метаболизма си? Рискувам Да Те Имам – Каризма Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни Минутите на психолога със Стела Богомилова Нов протест на жителите на „Горубляне“, искат вето от Радев “Празник на буквите“ готви изненади за малки и големи Ще се подобри ли моделът на здравеопазване у нас? Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави Азербайджан за Деня на републиката Синоптиците предупреждават за гръмотевични бури и градушки Биографичният филм за Дядо Добри ще се бори за „Оскар“ Среща на президента Румен Радев с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле Без „синя“ и „зелена“ зона в София в трите почивни дни „Социална мрежа“: Как отношението на бременната се отразява на психиката на детето Алкохолът в София няма да се забранява за изборите заради баловете Илияна Йотова бе специален гост на тържественото отбелязване на Деня на независимостта на Грузия
“Празник на буквите“ готви изненади за малки и големи 210 Прегледа Новини София

“Празник на буквите“ готви изненади за малки и големи

Тържественото откриване на новата Лятна сцена НДК ще се състои на символичната дата – 24 май. На нея от 17…

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави Азербайджан за Деня на републиката 290 Прегледа Събития

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави Азербайджан за Деня на републиката

„Да следваш дните земни без приятел е най-голямата беда. Душа самотна, без приятел – за съжаление е таз…

Биографичният филм за Дядо Добри ще се бори за „Оскар“ 341 Прегледа Събития

Биографичният филм за Дядо Добри ще се бори за „Оскар“

Документалната филмова лента – “Тихият Ангел“, пожъна голям успех сред българските зрители. Филмът беше представен в дълга версия…

Среща на президента Румен Радев с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле 285 Прегледа Събития

Среща на президента Румен Радев с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле

България ще продължи да работи активно в рамките на ЮНЕСКО за постигане на консенсус по отношение на програмите…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2757 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София-Ротондата
Софийски трамвай
София – Народен дворец на културата
Нощна гледка към София
София – фонтани пред Народния театър
София – жълто небе