Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове?

сряда, 15 август, 2018 11:00 AM Патриция Кирилова
8800 Прегледа | Коментари

Като четем историята на България в държавните сайтове, българи не откриваме. Започваме с траки, минаваме през славяни, византийци и аха да стигнем до българите, вече сме част от Османската империя.

Започвам нова кампания за промяна на безумията в държавните сайтове. Да си върнем българските букви, за които в сайта на Външно министерство пише, че са славянски, дадени от Кирил и Методий.А АЗ ПИТАМ – КОЙ ДНЕС ПИШЕ С БУКВИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ. ТЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ НА ЗАПАД ГЛАГОЛИЦАТА, НЕ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ БУКВИ???? НИКОЙ!!! С КОИ БУКВИ ПИШЕМ ТОГАВА???

Ако след 1944-та нашите окупатори от Москва налагат промени в истинската ни история, започнала още от първата цивилизация, открита край Варна преди 7 хиляди години, а най-добрият ни изследовател проф. Кременски доказа, че носим гените на тази развита цивилизация, ако папите пишат до нашите царе – Кой друг по-добре от българите знае за Троя?, ако Инокентий пише до Калоян, че той е наследник на древен царски род, създател на Рим, ако нашата азбука е налична още от Египет и затова говорят американските лингвисти днес, КАКВИ СЛАВЯНИ И ПРАБЪЛГАРИ ТОГАВА ВИТАЯТ В ДЪРЖАВНИТЕ НИ САЙТОВЕ????

НЯМА ЛИ БЪЛГАРИ В ПОЛИТИКАТА НИ? ЯВНО НЯМА! НЯМА ЛИ БЪЛГАРСКИ УЧЕНИ, КОИТО ДА ПРЕМАХНАТ ТЕЗИ ГАВРИ С ВЕЛИКИТЕ НИ ПРЕДЦИ? ЯВНО НЯМА!

Срамно ли е да напишем в тези държавни сайтове истината – че българските царе Борис Първи и Симеон провеждат мащабна европейска просветителска политика и на всички неграмотни племена на запад от днешна България дават четмо и писмо?

Защото говорят на нашия език и е нормално да пишат с нашите букви.

Даваме букви и на североизток от нас – други народи без писменост, сред които обаче има милиони наследници на Кубратовите и Аспаруховите българи в днешна Русия, Украйна и Румъния. Не случайно гробовете на тези двама велики държавници са открити на територията на днешна Украина, нали?

Цитирам безобразните безмислици на тема АЗБУКА в държавните ни сайтове:

ГлаголицаВ края на ІХ в. братята Кирил (Константин Философ) и Методий създават и разпространяват славянската азбука. Техните ученици Климент и Наум идват в България, където са радушно приети и намират добри условия за работа. Те развиват богата образователна и литературна дейност. От България славянската писменост се разпространява и в други славянски страни, като Сърбия и Русия. Охрид и Плиска, а по-късно и новата столица Велики Преслав стават центрове на българската, а като цяло и на славянската култура.

Ето и сайтът на министерството:

http://www.mfa.bg/embassies/belgiumpp/323

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ИНСТИТУЦИИТЕ: НЕ СМЕ ПРЕСЕЛНИЦИ, А МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ

Отворено писмо до Народното събрание и Министерски съвет:

Уважаеми министри и депутати, сдружение ВЕЛИКА БОЛГАРИА, на което съм председател и в което членуват водещи учени в опазването на културно-историческото наследство на България, е готово да даде в рамките на един работен ден начална грамотност по темата за произхода българите на депутати, министри и други членове на държавната администрация, които видимо нямат понятие от тази тематика.

Един от поводите е изказването на наш вътрешен министър пред българските медии, цитирам вестник 19 МИНУТИ:

„Вие наясно ли сте откъде са дошли вашите родители? Толкова по-зле за вас, че разсъждавате в такива категории“, тросна се вицепремиерът Румяна Бъчварова на журналистите в парламента. Тя побесня от подозренията, че заселването на емигрантски семейства в обезлюдени райони в България може да промени етническия състав на населението“.

През последните 28 години, когато България уж е независима от Москвските интереси държава, много български учени вече свободно могат да пишат на тема – Българите – генетични наследници на високоразвитата цивилизация от Варненския некропол.

Проф. Иво Кременски показа вече тези изследвания, които ясно показват, че българите не идват нито от Азия, нито от Африка, а винаги са били в тази Райска част на света и са я пазили.

Моля, да направим експертна група от учени, които да посетят Парламента и Министерски съвет в рамките на един ден, и всичко това да се покаже на нашите държавни администратори, за да не се стига до подобни изказвания за произход на БОЛГ+АРИТЕ – вижда се и от името ни, че ние сме с арийски произход.

Две държави и една област в Германия пазят арийския произход в името си – БългАрия, ХунгАрия и БавАрия. Още повече – древното име на Тракия е АрианаВсичко това са архиви и хроники, които можем да покажем на министри и депутати – по-добре късно, отколкото никога.

С уважение:
П. Кирилова

BG Media London

Източник Блогът на ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА 0 Патриция Кирилова
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория VIP Коментари


Последни коментари