Предстои тежък ремонтен сезон в София

петък, 20 април, 2018 10:02 AM София днес +
148 Прегледа | Коментари

В София предстои тежък ремонтен сезон през летните дни.

Няколко обекта ще бъдат реконструирани в центъра едновременно, докато още тече и изграждането на новия лъч на метрото.В плановете на общината влиза до 2 години да бъдат ремонтирани 20 обекта, но еднакви усилия и сходен бюджет ще отидат за главните улици и за кварталните.

Това обясни кметът Йорданка Фандъкова. В бюджета за ремонт са предвидени и 10 млн. лв. за тротоари. 

След празниците по Гергьовден започват ремонтите в София. На 8 май от пресечката с „Алабин” започва цялостната реконструкция на „Граф Игнатиев”.

От 20 предвидени обекта, за няколко има сигурни дати и готовност. На първи юни започва разширяване на бул. „Монтевидео” и на „Тодор Каблешков” на кръстовището с „Цар Борис 3”.

От средата на месеца започва и преасфалтиране на „Христофор Колумб”. От първи юли пък започва подмяната на релсите в част от бул. „България“ и преасфалтиране на бул. „Васил Левски” между Ректората и ул. „Патриарх Евтимий”. А още в края на май общината ще се заеме с ремонта на подлеза на бул. „България” и бул. „Иван Гешов”.

Ще направим всичко възможно основната тежест да бъде през летните месеци – юни, юли и август. При всички случаи, обаче, ще има и обекти, които ще продължат и след месец август“, заяви Фандъкова във връзка със сроковете.

За амбициозните планове на общината финансирането е смесено. 88 млн. лв. идват от програмата „Региони в растеж”, а от Столична община почти още толкова.

Дарик нюз Фотокредит Google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари