Водещи  

Приз „Вечен ремонт“: Ремонт на ремонта на ремонта на „Графа“

      Публикувано на вторник, 9 октомври , 2018      401 Прегледа      Коментари Добави коментар
Приз „Вечен ремонт“: Ремонт на ремонта на ремонта на „Графа“

  • Новини София

Това лято цяла София беше запушена заради поредица от ремонти, най-амбициозният от които в центъра на града – изцяло подменяне на ВиК инсталация, трамвайните релси по ул. „Граф Игнатиев“, площада пред църквата „Св. Седмочисленици“…По всичко изглеждаше, че столичани ще се радват на една красива и обновена градска среда.

Затова и гражданите бяха склонни да преглътнат горчивата буца, която засядаше в гърлото при всяко попадане в километрично задръстване.

Ремонтът би трябвало в момента да е във финалния си етап. Мащабната реконструкция трябва да приключи до началото на ноември.

Почти готовия и обновен център на София, обаче, никак не изглежда толкова бляскаво, колкото беше обещано. И гражданите изразиха своето възмущение.

Заради новия площад пред църквата „Св. Седмочисленици“ и плочите, които бяха поставени, социалните мрежи бяха буквално взривени от колажи и коментари, заради кичът, който кара градинката пред храма да изглежда като под на баня.

Само няколко дни преди това от „Спаси София“ бяха публикувани снимки на почти приключилия ремонт на ул. „Граф Игнатиев“, на който ясно се вижда как фирмата изпълнител си е „оставила ръцете“.

Още преди да е завършил, ремонтът по „Граф Игнатиев“ се оказа с поредица от дефекти. А вече започна и ремонт на ремонта. По обекта се работи от 5 месеца, а вложените средства възлизат на малко над 20 млн. лева.

И гражданското недоволство постепенно се увеличи. Стигна се до протести, а по време на гражданското недоволство имаше дори задържан, опитал се да нахлуе в сградата на Столичната община.

Сега, заради възмущението от некомпетентно изпълнения ремонт, от Столичната община извършват пренареждане на плочи. Или иначе казано – ремонт на ремонта. И така се затваряме в един омагьосан кръг на ремонтите, от който само Бог знае има ли излизане.

Общинският съветник на ГЕРБ Зафир Зарков заяви, че са благодарни на гражданите, които са изразили мнение и са взели участие по темата, тъй като именно така се решават проблемите – чрез диалог.

По думите му, обаче посредством това определени политически сили са се опитали да провокират вълна от недоволство.

Въпросите, обаче, си стоят. Кога ще има изцяло завършен, обновен център на София и ще се радват ли най-накрая жители и гости на столицата на една обновена и приятна градска среда?

Дали и колко големи санкции ще има към фирмата изпълнител? Щеше ли изобщо да има ремонт на ремонта, ако гражданското общество не се беше надигнало?

Изпълнител на проекта за обновяване на „Граф Игнатиев“ и градинката пред храма „Свети Семочисленици“ е фирма „Джи Пи Груп“. Тя трябва да приключи с ремонта до началото на май 2019 г. или за 300 дни, както е записано в договора. А всеки един ден забавяне ще струва на изпълнителя 240 хиляди лева.

От „Джи Пи Груп“ отбелязаха, че все още не са приключили с нито една от зоните, на които е разделен обектът. Столичната община излезе със сходна позиция.Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник от БСП Иван Таков бе категоричен, че основният проблем с ремонтите в столицата е липсата на контрол от страна на отговорните лица и институции.

Етикети:
Категория Новини София | 2018/10/09 последна редакция в 4:00 AM
Източник : | Снимка :
402 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


200 млн. лева са усвоените кредити с посредничеството само на членовете на АКПБ за 2018 г. 324 Прегледа PR

200 млн. лева са усвоените кредити с посредничеството само на членовете на АКПБ за 2018 г.

В четвъртък, 24 януари 2019 г., се проведе официално представяне на предстоящите цели на Асоциацията на кредитните посредници…

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир 340 Прегледа Новини София

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Трима участници в риалити формата на bTV “Фермата” оргнизират спортен турнир с благотворителна цел. Димитър, Станислав и Юлиана…

Връчват Балканските Бизнес Оскари на 5 март в София 330 Прегледа Събития

Връчват Балканските Бизнес Оскари на 5 март в София

Петата церемония ще се състои в BW Plus Hotel Expo Започнаха номинациите за петото издание на годишните награди…

За първи път в „Перото“- акустичен концерт за три арфи 313 Прегледа Новини София

За първи път в „Перото“- акустичен концерт за три арфи

На 22 януари от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще имаме възможност да се насладим на първият…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2128 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

584 Прегледа

Post Malone – Better Now

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Реклама

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София – Ларгото
София – езерото при квартал “Дружба“
София-Софийски университет
София-Народен театър
София- Народен театър
София- моменти