Протест на превозвачите в София

сряда, 16 май, 2018 4:52 PM София днес +
265 Прегледа | Коментари

Българският автомобилен сектор – товарни превози и превози и превози на хора, се обедини с решение да организира мирен протест на 17 май т.г., в деня на срещата на Върха в София.

Решението бе взето на Конференция с международно участие „Европейското бъдеще на транспорта в Централна и Източна Европа“, която се провежда в София.Целта на протеста е западните лидери да бъдат убедени в размера на щетите, които промените ще донесат за икономиката на България и за нейните граждани, каза Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи /СМП/.

От бранша бяха единодушни, че ще продължат да отстояват парвото си на безнес без дискриминация и двойни стандарти в ЕС.

Предвижда се автомобилно шествие с тежкотоварни камиони и автобуси от 10.00 до 17.00 часа на бул. „Цариградско шосе“ /отбивката към бул. „Брюксел“, лентите в посока София/.

Паркирани товарни автомобили ще наредят протестна колона до отбивката за кв. „Дървеница“ /4-ти км/. След отбивката за кв. „Дървеница“ до отбивката за бул. „Ситняково“ ще бъде наредена протестна колона от автобуси.

Междувременно от 13.00 до 17.00 часа ще бъде проведено протестно шествия със сборен пунт пл. „Македония“, по маршрута от ул. „Алабин“ към Съдебната палата, вдясно по бул. „Витоша“ до парковото пространство пред НДК, където протестиращите ще държат речи, обясни Траков.

Стандарт Фотокредит Google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари