Пускат движението по столичния бул. „Христофор Колумб“

неделя, 19 август, 2018 6:00 AM София днес +
111 Прегледа | Коментари

Движението по ремонтирания участък от столичния булевард „Христофор Колумб“ ще бъде възстановено в понеделник, 20 август.

По думите на зам.-кметът по транспорта на СО Евгени Крусев от днес на отсечката вече се полага един от пластовете асфалт.Утре ще се поставят маркировка и знаци. В участъка се ремонтират също тротоарите и уличното осветление.

Крусев обясни и че от вторник, 21 август, започва и ремонтът на Източната тангента – от кръговото на улица „Продан Таракчиев“ до квартал „Христо Ботев“.

Там движението ще бъде затворено цялостно и ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим и такива, които снабдяват търговски обекти.

„По „Граф Игнатиев“ се работи изключително интензивно. В момента вече се работи по релсовия път в зоната на кръстовището на „Раковски“ и „Граф Игнатиев“, за да може в началото на септември да бъде готово самото кръстовище“, заяви Крусев, цитиран от БНТ.

По думите му през почивните дни в София работят над 5 асфалтови бази. „В момента се асфалтира също по бул. „България“. Текат ремонтните работи по бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „Арсеналски“, така че мобилизацията е пълна, за да можем да приключим за първия учебен ден и съответно, когато трафикът се увеличи, да можем да посрещнем автомобилите, които идват в София“, обясни още зам.-кметът.

 

Нюз Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари