Пускат маршрутка София – икономическа зона „Божурище“

вторник, 9 януари, 2018 5:00 PM София днес +
86 Прегледа | Коментари

Маршрутка ще свързва от утре Икономическа зона Божурище със столицата, Божурище и още няколко населени места.

Новата спирка на обществения транспорт се намира на Второ кръгово кръстовище в зоната, съобщиха от НКИЗ.Редовната транспортна линия се открива благодарение на съвместните усилия на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Община Божурище.

С нея за първи път се осигурява обществен транспорт за индустриалната зона и работещите там вече ще разполагат с по-бърза и лесна връзка със София (до метростанция „Сливница“), както и със селата в района.

Първият рейс към индустриалната зона в работни дни е в 6:35 час от метростанция „Сливница“, а последният – в 19:10 часа. Обратно, от Божурище към София първият микробус потегля в 6:20 ч., а последният – в 19 ч.

Всички обслужващи коли са оборудвани с постоянен GPS и видео контрол, както и с климатична и отоплителна система в пътническите помещения. Отличителен знак на автомобилите е логото на Община Божурище.

Представеното първоначално разписание може да търпи промени, с цел по-доброто и оптимизирано обслужване на гражданите, уточниха от фирмата превозвач.

Преди време от НКИЗ съобщиха, че предстои и удължаването на бул. „Царица Йоана“ в „Люлин“ до кв. „Божурище“ като така ще се създаде пряка връзка между столицата и района.

Днес 0 Google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари