Ренета Камберова – ангелът от стомана

      Публикувано на сряда, 20 март , 2019      2043 Прегледа      Коментари Добави коментар
Ренета Камберова – ангелът от стомана

  • Жените

Тя изглежда нежна и много крехка. Но всъщност носи повече сила, отколкото някой може да предположи. С ангелско лице, но твърда като стомана. Тя е Ренета Камберова – едно от „златните“ момичета.

Преминала през най-горчивото изпитание, за да стигне до най-сладката победа. Ренета разказва за равносметката, голямата цена на успеха и разбира се – вълнуващия бенефис, който подготвят за любимата си публика.„Почти на 100% сме ангажирани с бенефиса, всеки ден. Надявам се да се получи много хубаво и на хората да им хареса това, което сме подготвили, защото то е много различно“, разказва тя.

Споделя, че още не могат да излязат от тренировъчен режим, защото прекарват всеки ден в залата и се подготвят за бенефиса.

„Не ми е тъжно, имаме още един шанс да излезем пред нашата публика. Разбрахме, че залата е пълна, което за нас означава страшно много. Толкова хора уважават труда ни и искат да ни изпратят“, вълнува се тя.

И открехва малко завесата за предстоящото събитие:

„Интересно ще е, защото всяка една от нас ще е представена по отделно. Всяка от нас ще има своята история и хората ще разберат по нещо ново за нас“.

Все още обаче не може да се отърси от силната емоция на Олимпиадата в Рио:

„Всички бяхме много емоционални. Беше много силен момент, а напрежението беше просто убийствено. Това е нещо, за което си се готвил цял живот. Нормално е да се отдам на емоциите в един момент и всичкият стрес, всички чувства, които съм задържала в себе си, в един момент да излязат. Защото преди това сме като войници“.

Това е моментът, в който ансамбълът ни завършва и второто си изиграване в Рио. То е перфектно, камерата дава Ренета, а тя се разридава над уредите. Тогава знае, че е направила това, за което цял живот се е трудила:

„Като свършихме второто изиграване, си помислих: „Направихме го, изиграхме го, Бог беше с нас“. За това си мечтал цял живот. Напрежението се усещаше в залата. Ние бяхме последен номер и решавахме класирането в призовата тройка. Всички отбори те гледат и никой не ти пожелава късмет“.

2016-а се оказва обаче не само най-сладката им година. В нея те опитват и от най-горчивото – инцидента с Цвети:

„Случиха се неща, които не пожелавам на никого. Но винаги си казвам, че най-важен е крайният резултат. И сега всички са добре, доволни и щастливи. Равносметката ми е по-скоро един житейски урок – колкото по-голям е успехът, толкова по-голяма е цената му. И за съжаление, никой не знае как ще си я изплати“.

Въпреки това всичко лошо те учи на нещо:

„Научих, че съм по-силна. И в моментите, в които си мислиш, че всичко е изгубено и вече няма накъде да стане по-зле, успяваш да се изправиш, да си стъпиш на краката и да продължиш“.

Трудните моменти показват и кои са истинските приятели.

„Много добре знам кои хора са до мен във всеки един момент. Знам кой ме е подкрепил, когато станах световна шампионка, кой ме е подкрепил за медала в Рио, но и кой ме е подкрепил в трудните ми моменти. И съм направила така, че хората, които са били до мен, да знаят, че аз го оценявам и съм благодарна“.

А с Цвети Стоянова всичко сякаш е същото:

„Виждаме се с Цвети, говорим си много, но имаме по-интересни теми от гимнастиката. Имаме да наваксаме много. Дочаках си усмивката от Цвети, усмихва ми се истински. Каза, че добре, което е най-важното за мен, все едно всичко си е постарому“.

„Надявам се оттук нататък, че нещата ще ми се случат така, както искам, ако съм постоянна и упорита. Напоследък съм по-скоро благодарна, отколкото да си поставям много нови цели. Благодарна съм за това, което ми беше дадено. Защото не може постоянно да искаш, трябва и да оценяваш, и да си благодарен“, допълва тя.„Мисля, че съм – и всички момичета сме, стойностни, достойни за уважение, което е най-важното“, казва още Ренета Камберова.

Етикети:
Категория Жените | 2019/03/20 последна редакция в 3:40 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
2044 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Илияна Йотова бе специален гост на тържественото отбелязване на Деня на независимостта на Грузия 80 Прегледа Събития

Илияна Йотова бе специален гост на тържественото отбелязване на Деня на независимостта на Грузия

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе специален гост на тържественото отбелязване на Деня на независимостта на Грузия, организирано от грузинското…

Йотова: Сега е времето България да изработи програма за спасяване на българското село 557 Прегледа Полезно

Йотова: Сега е времето България да изработи програма за спасяване на българското село

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че европейските средства трябва да стигнат до всяко българско село. Тя присъства на честването…

Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Китай  Джан Цинли 388 Прегледа Събития

Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Китай Джан Цинли

„Впечатлени сме от постиженията на Китай в икономическото развитие, преодоляването на бедността, повишаването на благосъстоянието на огромни слоеве…

Омбудсманът събира продукти за пенсионери в акция „Купи и сподели“ 642 Прегледа Новини София

Омбудсманът събира продукти за пенсионери в акция „Купи и сподели“

Омбудсманът Мая Манолова ще участва в събирането на хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2721 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София-Ротондата
Софийски трамвай
София – Народен дворец на културата
Нощна гледка към София
София – фонтани пред Народния театър
София – жълто небе