Ренета Камберова – ангелът от стомана

неделя, 28 октомври, 2018 3:00 PM София днес +
1427 Прегледа | Коментари

Тя изглежда нежна и много крехка. Но всъщност носи повече сила, отколкото някой може да предположи. С ангелско лице, но твърда като стомана. Тя е Ренета Камберова – едно от „златните“ момичета.

Преминала през най-горчивото изпитание, за да стигне до най-сладката победа. Ренета разказва за равносметката, голямата цена на успеха и разбира се – вълнуващия бенефис, който подготвят за любимата си публика.„Почти на 100% сме ангажирани с бенефиса, всеки ден. Надявам се да се получи много хубаво и на хората да им хареса това, което сме подготвили, защото то е много различно“, разказва тя.

Споделя, че още не могат да излязат от тренировъчен режим, защото прекарват всеки ден в залата и се подготвят за бенефиса.

„Не ми е тъжно, имаме още един шанс да излезем пред нашата публика. Разбрахме, че залата е пълна, което за нас означава страшно много. Толкова хора уважават труда ни и искат да ни изпратят“, вълнува се тя.

И открехва малко завесата за предстоящото събитие:

„Интересно ще е, защото всяка една от нас ще е представена по отделно. Всяка от нас ще има своята история и хората ще разберат по нещо ново за нас“.

Все още обаче не може да се отърси от силната емоция на Олимпиадата в Рио:

„Всички бяхме много емоционални. Беше много силен момент, а напрежението беше просто убийствено. Това е нещо, за което си се готвил цял живот. Нормално е да се отдам на емоциите в един момент и всичкият стрес, всички чувства, които съм задържала в себе си, в един момент да излязат. Защото преди това сме като войници“.

Това е моментът, в който ансамбълът ни завършва и второто си изиграване в Рио. То е перфектно, камерата дава Ренета, а тя се разридава над уредите. Тогава знае, че е направила това, за което цял живот се е трудила:

„Като свършихме второто изиграване, си помислих: „Направихме го, изиграхме го, Бог беше с нас“. За това си мечтал цял живот. Напрежението се усещаше в залата. Ние бяхме последен номер и решавахме класирането в призовата тройка. Всички отбори те гледат и никой не ти пожелава късмет“.

2016-а се оказва обаче не само най-сладката им година. В нея те опитват и от най-горчивото – инцидента с Цвети:

„Случиха се неща, които не пожелавам на никого. Но винаги си казвам, че най-важен е крайният резултат. И сега всички са добре, доволни и щастливи. Равносметката ми е по-скоро един житейски урок – колкото по-голям е успехът, толкова по-голяма е цената му. И за съжаление, никой не знае как ще си я изплати“.

Въпреки това всичко лошо те учи на нещо:

„Научих, че съм по-силна. И в моментите, в които си мислиш, че всичко е изгубено и вече няма накъде да стане по-зле, успяваш да се изправиш, да си стъпиш на краката и да продължиш“.

Трудните моменти показват и кои са истинските приятели.

„Много добре знам кои хора са до мен във всеки един момент. Знам кой ме е подкрепил, когато станах световна шампионка, кой ме е подкрепил за медала в Рио, но и кой ме е подкрепил в трудните ми моменти. И съм направила така, че хората, които са били до мен, да знаят, че аз го оценявам и съм благодарна“.

А с Цвети Стоянова всичко сякаш е същото:

„Виждаме се с Цвети, говорим си много, но имаме по-интересни теми от гимнастиката. Имаме да наваксаме много. Дочаках си усмивката от Цвети, усмихва ми се истински. Каза, че добре, което е най-важното за мен, все едно всичко си е постарому“.

„Надявам се оттук нататък, че нещата ще ми се случат така, както искам, ако съм постоянна и упорита. Напоследък съм по-скоро благодарна, отколкото да си поставям много нови цели. Благодарна съм за това, което ми беше дадено. Защото не може постоянно да искаш, трябва и да оценяваш, и да си благодарен“, допълва тя.

„Мисля, че съм – и всички момичета сме, стойностни, достойни за уважение, което е най-важното“, казва още Ренета Камберова.

Източник Дарик нюз 0 Дарик нюз
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Жените


Последни коментари

Най-четено

 • Не подценявайте момичетата за Ескорт Не подценявайте момичетата за Ескорт 9841 Прегледа Коментари
 • Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? 9326 Прегледа Коментари
 • Към неграмотните кандидати да яхнат властта Към неграмотните кандидати да яхнат властта 5498 Прегледа Коментари
 • Когато някой си отиде… Когато някой си отиде… 4760 Прегледа Коментари
 • Ива Екимова: На 40 любовта е смирение Ива Екимова: На 40 любовта е смирение 4450 Прегледа Коментари
 • Защо сме уморени от сутринта? Защо сме уморени от сутринта? 2867 Прегледа Коментари
 • Харесайте ни във Фейсбук

  Последни публикации

  Модни диктатори: Вивиан Уестууд
  5 минути София – Спасяването на българските евреи / 5 minutes Sofia – Saving Bulgaria’s Jews
  Предстоящи събития в НДК 12-18 ноември
  BGM TV , London
  David Guetta & Sia – Flames
  Старият – нов символ – статуята „Св. София“
  Фестивал за детско и младежко медийно изкуство АРЛЕКИН 2019
  Министър Захариева и комисар Биенковска обсъдиха европейско финансиране в отбранителната индустрия
  ДВЕ ТЕМАТИЧНИ СЪБИТИЯ В „ПЕРОТО“ ЩЕ УЧАТ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ НА ПРАЗНИЧЕН ЕТИКЕТ