Ива Екимова: Селфи във фитнеса

      Публикувано на сряда, 23 януари , 2019      1811 Прегледа      Коментари Добави коментар
Ива Екимова: Селфи във фитнеса

  • talk2iva

От 13 години ходя в една и съща зала за фитнес. Изобщо не попаднах там случайно. Заведе ме любовта на живота ми.

Тогава ми се струваше, че активното му настояване да го придружавам в залата не само като наблюдател, е подчинено на истинската му страст да имаме повече неща за споделяне.Години по-късно, просто съм сигурна, че всичко, което е искал, е да има контрол.

Не само върху процеса на стареене, а и върху хормоналния баланс, красиво опакован в стегнати мускулни влакна.

Каквато и да е била причината, дължа му само благодарност. Въпреки че в дипломата ми за средно образование официално пише „освободена по физическо”, а благодарение на родителско безхаберие не мога да играя тенис, да плувам и да карам ски, изпитвам истинско задоволство, когато вляза в залата за фитнес и физически усещам как различните мускулни групи си спомнят всеки час, прекаран там, от първото ми кардио досега.

Представям си се като активен спортист и не, че това е неосъществената ми мечта, ама щях да съм доста приятна – поне на вид. Разбира се и сега не съм за изхвърляне, но физиката ми се дължи единствено и само на благосклонността на еволюцията към гените на родителите ми. Единият е направила висок и строен, а другият… приемаме, че другият е бил красив на младини.

Започвам директно с лиричното отклонение, защото за 13 години в залата видях и научих доста неща. Не само по отношение на метаболизма, физиката, структурата на мускулите, хранителните добавки, елкарнитина, упражненията за корем, бицепс, трицепс, глутеус, храненето, диетите, уредите и облеклото. Хората, хората бяха най-интересната част от този процес.

Пред очите ми минаха стотици тела. Една част от тях се повтаряха всеки ден, други седмично, а трети така и не ги видяхме повече. С някои от тези тела сме приятели и до днес, имаше и други, които за 13 години така и не се промениха. Някои тела придобиха завидна форма и вид, други се разделиха с гаджетата си, а трети с косата си.

Най-забавното е, че всички тези тела бяха организирани в интересни групички, които и до днес ме изумяват с категоричната си непроменяемост.

Когато прекрачих прага на залата за първи път, бях от вида „по двойки”. Най-често това бе семейство на спортисти, които дори след преминаване във ветеранска възраст, остават заедно на терена и инертно продължават с двуразовите тренировки. Обичайно добре изглеждащи, високи, стройни и атлетични съпрузи, отвъд средната възраст, но твърдо решени да съхранят младостта, а покрай нея и физиката си. Не за друго, а защото те друг живот не познават. Те нямат нужда от инструктор.

Те са родени на корта, във волейболната зала, на пистата за лека атлетика. Познават тялото си добре и знаят с хирургическа точност кое движение кога и как ще се отрази на мускулатурата им. Облечени са във високотехнологични екипи, дишащи и незадържащи влага материи, в ярки цветове, удобни маратонки, ръкавици за тренировка и задължително са въоръжени с целия водоразтворим арсенал, който био барът на залата предлага.

Ако двойките не са спортисти, става много смешно. И не-спортистите не ползват инструктор. Без обясними причини. Най-често са или нововъзникнала двойка, или щастливи младоженци, или щастливи младоженци с елементи на току-що настъпило родителство.

В ролята на инструктора услужливо влиза съпругът и след като приключи със собствената си серия, се притичва на помощ на благоверната, я за да я погали, я за да ѝ нагласи някой уред или просто да провери дали наклонът на пътеката няма да я изтощи твърде много.

Тъй като залата изисква специална екипировка, най-често двамата са облечени в нещо меко, удобно и неангажиращо, намерено сред спортните дрехи за износване и с малки крачки се отправят към мечтаната стегната фигура. Най-често се отказват на третата тренировка. Не защото не искат, а защото плодът на тяхната любов е или болен, или има колики, или му никнат зъби. И така бавно и полека във фитнеса започва да идва само единия или нито един от тях.

Понякога в подобна конфигурация успява да се вклини инструктор, но това често е свързано с други характеристики на двойката. И те са антипод на предишната. Отдавна омръзнали си семейно, свързани от тектониката на крехкото брачно равновесие, оставили порасналите си деца да правят това, което им харесва, защото годините опити в напъване на каквато и да е спортна дейност, отдавна ги е уморила и отегчила. И сега грижата за двойката – един за друг или просто бягството от задължителното общуване помежду си, минава неминуемо през фитнеса, като предпоследна спирка по пътя към окончателната раздяла или в най-добрия случай изневяра.Има още един тип фитнес двойки, както и самотни бегачи на дълги разстояния, също така търсещи смърфиетки, улегнали не-спортисти, нахъсани бодибилдъри и други чудеса на фитнес фауната, но за тях – следващия път.


Категория talk2iva | 2019/01/23 последна редакция в 8:40 AM
Източник : | Снимка :
1812 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Петя Буюклиева ще пее за калиниците в Асеновград по случай 60-я си рожден ден 231 Прегледа Събития

Петя Буюклиева ще пее за калиниците в Асеновград по случай 60-я си рожден ден

Петя Буюклиева ще отпразнува 60-тия си рожден ден с музикален поздрав в родния Асеновград на празника на Калиниците…

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес 84 Прегледа Събития

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес

Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към…

ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ, МАЙКЪЛ БОЛТЪН ЩЕ ТЪРСИ ТАЛАНТИ В АЗИЯ 125 Прегледа Събития

ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ, МАЙКЪЛ БОЛТЪН ЩЕ ТЪРСИ ТАЛАНТИ В АЗИЯ

Близо месец преди да изнесе дългоочаквания си концерт в зала 1 на НДК, Майкъл Болтън обяви ексклузивно, че стартира ново шоу за…

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ОРНЕЛА МУТИ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ЧЕТВЪРТИЯ „ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ” В НДК 102 Прегледа Събития

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ОРНЕЛА МУТИ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ЧЕТВЪРТИЯ „ФЕСТИВАЛ НА ИТАЛИАНСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ” В НДК

Кино „Люмиер Лидл“ ще бъде домакин на четвъртото издание на „Фестивал на италианското кино в България“. Девет кинотворби ще…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2859 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

977 Прегледа

CHILLING ADVENTURES OF SABRINA

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

Народното събрание
София-Храм паметника “Свети Александър Невски”
София- Университет
София
София – Александър Невски
София – Морените на Витоша