Що е онлайн свалка и има ли почва (межд)У нас?

      Публикувано на събота, 5 януари , 2019      1099 Прегледа      Коментари Добави коментар
Що е онлайн свалка и има ли почва (межд)У нас?

  • talk2iva

Онлайн свалката е като кислород за огъня. Дава му сила, цвят и живот!

Онлайн свалката няма статут. От една страна не е забранена, от друга е 24/7 на разположение.За всеки от нас е различна. На едни дава криле, за други разпалва онази приятна възбуда, която действа освежаващо на самочувствието.

Онлайн свалката е като витамин С за душата. Гъделичка с нежните си паунови перца, а в същото време не те изкарва от зоната на комфорта в битието. Ако си обвързан, може да те вдъхнови да направиш за партньора си неща, за които не си подозирал. От друга страна червената светлинка в душата ти може да замига и да загърбиш доскорошния любим, докато скандала не индикира промяната в отношенията.

Дори тогава искрата на страстта може да пламне с нова сила. Казват – нямало по-добър секс от този, след качествен скандал.

Онлайн свалката може да те провокира да се погрижиш за себе си. Замечтан в химерна среща, да започнеш да тренираш/ парфюмираш/ епилираш. Това пък да обърне вниманието на партньора към новото ти „аз“. Стига да не предизвика обратния ефект и да индикира промяната с обратен на положителния знак.

Тогава, точно, когато ти е най-хубаво, идва съмнението: а ако и той/тя има онлайн свалка. Какво правим? Как се чувстваме, какво предприемаме? Повод ли е онлайн свалката за прекратяване на връзката? Нужно ли е да сме толерантни към кротката забежка и как можем да сме сигурни, че ще остане в сферата на онлайн общуването? 

Едно е сигурно преди да се превърне онлайн свалката в нещо, което се случва в съседната стая, докато партньора кротко се занимава с домакински задължения, е нужно да реагираме. И колкото по-остро, бурно и скандално реагираме – толкова по-добре! Реакция е необходима, тъй като никога няма да разберем колко дълъг е виртуалния срок на годност.

Въпросът е риторичен! Но ще се радвам да узная мнението ви, както и анонимни разкази по темата.

Видно е, че не използвам род, и умишлено наричам „виновника“ Партньора. Независимо дали е мъжът или жената в двойката – може да е всеки. Възможно е, занимавайки всичките си приятели с този проблем, някой да ви зашлеви с критика от типа: „Ми така де, като не му/и обръщаш внимание, така става.“ 

Така, че аз не бих търсила съчувствие.

Едно е сигурно! Онлайн свалката е индикация за две неща. Едното е общочовешко, другото междуличностно. Онлайн свалката е инструмент от сферата на тинейджърското общуване. Едно време се обаждахме по телефона, а в края на 90-те очаквахме с нетърпение възбуждащия звън на свежия sms.

После влязоха емотиконите и излязоха думите. След това се наместиха социалните мрежи и романтиката си замина. Сега всичко е на показ. Можем да си разменяме съобщения на таблото на социалния месинджър. Ако искаме всички да разберат за чувствата ни, да си пишем под снимките, публикувани в социалната мрежа.

Несигурните и нуждаещите се от дискретност ползват безплатните приложения за обмяна на емоции. От една страна е по-евтино, от друга остава извън обсега на мобилния оператор, съответно и настрани от печатните справки на разменените повиквания, пък били те и в кратка текстова форма.

В междуличностния аспект на онлайн свалката остава горчилката за партньора.Започват първите симптоми на настинка във взаимоотношенията и отчуждението, което причинява ръжда върху крехката повърхност на любовта. Или може би причината е далеч по-прозаична, прагматична и не толкова емоционална.

Просто, несигурен в себе си, отчаян и обезверен, затиснат от стрес и проблеми, задъхан от отчаяние и страх, единият партньор решава, че е много по-добре да започне пръв, вместо докато се изправя срещу бурите в живота, да се окаже, че е изпреварен.

Логичният и естествен въпрос е: какво правим? С любов или с разговор лекуваме ситуацията? Преди да приложим, обаче, каквото и да било лечение е важно да си дадем искрен отговор на вътрешно важния ни въпрос – какво наистина искаме от връзката, в която злокобните пипала на онлайн свалката са прокраднали ръждивите си пръсти?Търпеливо смирение или по-щастлив и вдъхновен живот? Разбира се, с някой друг, комуто онлайн емоционални инжекции просто не са необходими!

Етикети:
Категория talk2iva | 2019/01/05 последна редакция в 8:40 AM
Източник : | Снимка :
1100 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на  София ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от София, България и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в София ДНЕС заедно с кратък текст.

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир
София Новини София

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Трима участници в риалити формата на bTV “Фермата” оргнизират спортен турнир с благотворителна цел. Димитър, Станислав и Юлиана…

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Какъв въздух дишат софиянци?

Седмицата започва с облачен понеделник

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир 216 Прегледа Новини София

Трима участници от „Фермата“ организират благотворителен спортен турнир

Трима участници в риалити формата на bTV “Фермата” оргнизират спортен турнир с благотворителна цел. Димитър, Станислав и Юлиана…

Връчват Балканските Бизнес Оскари на 5 март в София 212 Прегледа Събития

Връчват Балканските Бизнес Оскари на 5 март в София

Петата церемония ще се състои в BW Plus Hotel Expo Започнаха номинациите за петото издание на годишните награди…

За първи път в „Перото“- акустичен концерт за три арфи 219 Прегледа Новини София

За първи път в „Перото“- акустичен концерт за три арфи

На 22 януари от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще имаме възможност да се насладим на първият…

Втори претендент за 91-ите Оскари на София Филм Фест 206 Прегледа Новини София

Втори претендент за 91-ите Оскари на София Филм Фест

Броени дни, след като стана ясно, че „Джебчии“ на японеца Хирокадзу Корееда ще изгрее на голям екран у…

Забележителности в София

На гости на София – забележителни места в града

BGM TV

Популярно в BGM TV

Eminem – River ft. Ed Sheeran

2014 Прегледа

Eminem – River ft. Ed Sheeran

Последно добавени в BGM TV

Talk2Iva

Статии от ПР и Журналист Ива Екимова

Реклама

Жените

Жените на София – рубрика за бележити Софиянки от миналото и днес

Лайфстайл

VIP Коментари

Коментарите на Патриция Кирилова. Най-горещите и значими теми от седмицата.

Музика

Звукът на София

Мода

Мода

Здраве

Здрава София


Снимки от София

Галерия със снимки на София

София- Народен театър
София- моменти
София-Сияние
София – Северна тангента
София-  Патриаршеска катедрала „Св. Александър Невски“
Цветовете на София