Смарт огледалото на L’ОREAL

вторник, 4 септември, 2018 5:00 PM София днес +
534 Прегледа | Коментари

Козметичният лидер L`Oreal представи ексклузивно умно огледало по време на изложението Viva Technology 2018 в Париж.

Иновативното смарт огледало дава възможност на потребителите виртуално да видят как ще изглеждат с определен грим и дали ще отива на тоалета им.Тази прототипна технология е разработена специално за изложението от фирмата ModiFace, която наскоро бе придобита от L’Oreal, и от старт-ъп партньора на L`Oreal  – MemoMi.

Друга технологична иновация в красотата, която френският козметичен гигант демонстрира по време Viva Technology Paris 2018 (24-26 май) е най-новата AR технология, разработка на ModiFace. Тя позволява на клиентите да проведат онлайн консултация на живо с професионален гримьор,който стъпка по стъпка ще им покаже как да се гримират правилно според чертите на лицето и кожата. Потребителите ще могат виртуално да тестват персонализираните съвети за грим, както и да пазаруват продукти онлайн.

В Париж L`Oreal показа и редица други нови технологии, демонстрирайки твърдото си убеждение, че  цифровите технологии ще бъдат неизменна част от бъдещото развитие на индустрията за красотата, като предлагат все по-добро виртуално потребителско преживяване:

  • Виртуална технология цвят в косите – L`Oreal Professionnel представи виртуална технология за боядисване на косата, базирана на 3D изкуствен интелект, включваща приятен виртуален разговор между фризьорите и потребителите.

3D виртуална технология за боядисване на коса

3D виртуална технология за боядисване на коса

  • Онлайн иновации за пазаруване – L`Oreal Китай представи две онлайн иновации за пазаруване:
  • 1) Управляван с глас „иконом“, разработен съвместно с марката за мъже Men Expert на L`Oreal Paris, който може да предложи персонализирани съвети за грижа за кожата, както и  онлайн магазин за подходящи мъжки продукти за кожата, въз основа на разговор с потребителя;
  • 2) Второто нововъведение е разработено за L`Oreal Paris в сътрудничество с китайския търговец на дребно Alibaba и представлява управлявано с глас огледало, което може да пазарува продукти за грим директно от TMall, базирано на харесвана от потребителя грим визия.
  • Custom D.O.S.E – за пръв път в Европа SkinCeuticals представи Custom D.O.S.E, технология, която предлага персонализирана грижа за кожата, базирана на задълбочена кожна диагностика от дерматолог.
  • Иновации под душа – La Roche-Posay представи нова концепция за преживяване под душа, разработена заедно с френския старт-ъп Skinjay. Капсулираната душ технология ще даде на потребителите с чувствителна кожа възможността водата, която тече от техния душ, да е в комбинация с дерматологичната грижа за кожата от La Roche-Posay.
  • Персонална диагностика за коса – Kеrastase, луксозната професионална марка за продукти за коса на L`Oreal, представи персонална диагностика на скалпа и косата, базирана на комбинация от мобилно приложение и лайвстрийм камера. Тази технология ще позволи на експертите в грижата за косата да препоръчват продукти за коса, които най-добре отговарят на нуждите на техните клиенти.

Технология за персонална диагностика за коса от Kerastase

Технология за персонална диагностика за коса от Kerastase

Като допълнение, с цел демонстрация на това как новите технологии помагат за повишаване на гъвкавостта и ефективността на идеите и производството на L`Oreal, щандът на компанията на Viva Technology Paris 2019 включваше и обособена част, посветена на цифровите технологии в операционните дейности (Industry 4.0), както и робот и 3D принтер за опаковане на прототипи.

Розали 0 София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Лайфстайл


Последни коментари