София в Топ 100 на градовете с най-големи задръствания

неделя, 5 август, 2018 2:30 PM София днес +
911 Прегледа | Коментари

София попада за първи път в Топ 100 на градовете с най-големи задръствания.

Столицата ни заема 23-то място в Европа и 83-то в света в класацията на компанията за навигация TomTom.Софиянци губят по 38 минути на ден в чакане в задръствания, което прави цели 144 часа годишно.

Заради задръстванията в столицата времето за пътуване се удължава средно с 29%, като повече време се губи в задръстванията вечер, отколкото сутрин – вечерният час пик удължава времето за пътуване с 66% спрямо 58% за сутрешния час пик.

Тези показатели поставят София на сходно равнище по отношение на задръстванията с Портланд, Лозана и Берлин.

Градът с най-големи задръствания в света е Мексико, където трафикът удължава времето за пътуване с 66%. Следват Банкок с 61% и Джакарта с 58%.

Румънската столица Букурещ е градът с най-ужасяващи задръствания в Европа – те удължават пътуването на местните жители с цели 50%. Това поставя града на пето място в света, непосредствено след китайския град Чунцин.  Десетката се допълва от Истанбул, Чънду, Рио де Жанейро, Тайнан и Пекин.

http://www.kmeta.bg/ Фотокредит google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари