Столичната община ще повиши качеството на социалните си услуги със средства от ОПРЧР

четвъртък, 4 януари, 2018 8:00 PM София днес +
139 Прегледа | Коментари

Заместник-министърът на МТСП Зорница Русинова и заместник-кметът на Столичната община Албена Атанасова подписаха договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за финансиране на проекта „Ноу-хау за мониторинг на качеството на социалните услуги в Столичната община“.Проектът е на стойност 200 000 лева и ще се реализира в партньорство с холандската фондация „Де Пасарел“.

По него се предвижда да се въведе специфична система за мониторинг на качеството на всички социални услуги на територията на Столичната община. Целта е да се стимулира организационното и професионалното развитие на доставчиците на социални услуги в София, за да могат да предлагат по-ефективни услуги, съобразени с потребностите на нуждаещите се.

„С този проект ще можем да използваме опита от Холандия, както и да споделим нашия опит с холандските партньори от „Де Пасарел““, коментира зам.-министър Русинова.

„В момента в България има регистрирани около 2400 доставчици на социални услуги, като има почти цялостно покритие за всички видове услуги на територията на цялата страна“, допълни тя. „Голямото предизвикателство пред нас е как да направим тези услуги по-качествени и ефективни за потребителите и от гледна точка на използването на държавния ресурс за тяхното финансиране“, каза Русинова.

„Това е поредната стъпка за привличане на чужд опит, за да можем да гарантираме по-добро качество на услугите за възрастните хора и хората с увреждания“, коментира зам.-кметът на София Албена Атанасова. Тя изрази надежда, че подобни проекти ще има и в останалите общини.

Проектът се реализира по схемата „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Стойността на схемата е 20 млн. лв.

По нея могат да кандидатстват общини, неправителствени организации и работодатели, като имат възможност да обменят добри практики с партньори от други страни – членки на Европейския съюз. На този етап се финансират 94 проекта.

https://www.sofia.bg/ Фотокредит https://www.sofia.bg/
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари

Най-четено

 • Към нашите Емигранти : Ако утре всички избягаме от България, какво следва? Към нашите Емигранти : Ако утре всички избягаме от България, какво следва? 19893 Прегледа Коментари
 • Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? 7807 Прегледа Коментари
 • Не подценявайте момичетата за Ескорт Не подценявайте момичетата за Ескорт 6131 Прегледа Коментари
 • Към неграмотните кандидати да яхнат властта Към неграмотните кандидати да яхнат властта 4457 Прегледа Коментари
 • Когато някой си отиде… Когато някой си отиде… 4256 Прегледа Коментари
 • Кубрат Пулев откри свой ресторант в София Кубрат Пулев откри свой ресторант в София 3106 Прегледа Коментари
 • Харесайте ни във Фейсбук

  Последни публикации

  Дни след трагедията на автомагистрала Тракия Институтът за пътна безопасност организира дискусия на тема: „Решения за подобряване на пътната безопасност“
  Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова и Маги Вълчанова замениха подиума с предприемачество
  Промени в графика на нощния градски транспорт в София
  Avicii – Wake Me Up
  Предстои тежък ремонтен сезон в София
  Неврохирургът-поет д-р Кондов въвежда нови технологии в медицината за първи път в България
  Откривателят на 12 редки болести – проф. Търнев, с Медицински Оскар за цялостен принос
  Проф. Търнев с Медицински Оскар за цялостен принос