УНГАРСКИЯТ СПЕКТАКЪЛ „THE STATION“ НА СЦЕНАТА НА ДНК – ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС

неделя, 11 март, 2018 9:00 PM София днес +
215 Прегледа | Коментари
Дата на събитието 2018/03/13 19:30:00 PM
Място на провеждане НДК

Една история, която няма да ви разказва за щастливо семейство, което чака на гарата.

Това обещава спектакълът „The station“, част от международна програма „Мигриращото тяло“ на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, който можете да гледате на 13 март (вторник) от 19:30 часа.Хореограф на спектакъла е Ференц Фехер, който работи основно в жанровете съвременен танц, танцов театър или physical theatre.

Той е един от най-интересните и своеобразни унгарски хореографи и изпълнители. След дългогодишна кариера като изпълнител през 2007 г. Ференц започва да прави собствени хореографии, които ползват различни техники и естетики от танцовия театър, съвременния танц, бойните изкуства, хип-хоп, свободен стил танц и други. Критици определят хореографиите му като „анимирани от някаква мистериозна сила – изумително органична и в същото време механична“.

Като част от гостуването на унгарските артисти, ще се проведе и уъркшоп, воден от Фехер. В своята движенческа практика Ференц Фехер използва личния си движенчески речник, който развива през годините. Стилът му комбинира физически танц и анималистични движения. Ателието е фокусирано върху развиване на движенческите практики на професионалните танцьори. Участниците ще бъдат провокирани да ползват въображението си заедно с физическото тяло за генерирането на нови движенчески идеи и постигането на синхронизирано общо движение на целия ансамбъл от изпълнители.

Уъркшопът е насочен към професионалисти и учащи в сферата на сценичните изпълнителски изкуства и ще бъде воден на английски език. Участието е без такса и с предварително записване с кратка автобиография изпратена на dnk@ndk.bg.

Билети за спектакъла „The station“ можете да закупите от касите на Билетен център и на място в ДНК час преди началото. Резервации могат да бъдат направени на ndk.bg.

София днес Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория PR


Последни коментари