Уволниха служител на дирекция „Сигурност“ на летище София заради непроверените пътници от Бейрут

четвъртък, 13 септември, 2018 8:00 PM София днес +
235 Прегледа | Коментари

От Летище София увериха, че са взели мерки да не се допускат повече случаи като последния, при който пътници от Бейрут са влезли в страната без гранична проверка.

Това е станало заради допуснато смесване на транзитни пътници с такива, за които пътуването започва от София.Не може да се случи непроверен пътник да излети от летището, категоричен е неговият изпълнителен директор Владимир Рапанджиев:

“Ще има технически средства, освен човешки фактор, за да можем да гарантираме в приемлива степен, че няма да се случи това нещо“, уточни той.

Смесването на пътници е станало на Терминал 2 и чрез камери и служители на Дирекция „Сигурност“ са взети необходимите мерки, уточни Рапунджиев.

“В конкретния ден и случай е допуснато от служител на Дирекция „Сигурност“ смесване на такива пътници, проверени в стандарта извън ЕС с пътници, които са по стандартите на ЕК и разписани в Националната програма за сигурност. Веднага това смесване, когато е констатирано, са взети необходимите мерки пак разписани в Националната програма и европейските регламенти, така че да не се допусне пробив в авиационната сигурност“, допълни още той.

След направените проверки служител от Дирекция „Сигурност“ на летище София е уволнен, заради случая.

Двама са с последно предупреждение. Ръководител на отдел е понижен и е назначен нов, а друг е наказан със забележка, каза още Рапунджиев. Всеки ден през летището преминават около 2 хиляди пътници, а между 7 и 9 са полетите от трети страни.

Служител от дирекция „Сигурност“ на летище София беше уволнен заради случая. Супервайзъри и началници на отдели са наказани с предупреждение за уволнение, забележка и понижение в длъжност.

Вчера стана известно, че пътници, пристигнали от Бейрут, са влезли в страната без паспортна проверка.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе категоричен, че отговорността в случая не е на МВР, а мнозинството в парламента отхвърли искането на опозицията министърът на транспорта Ивайло Московски да бъди извикан в пленарната зала заради случая.

БНР Фотокредит Google
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари