В ОДЗ „Зорница“ – далавери с приема, доноси, дюдюкания

събота, 9 декември, 2017 5:00 PM София днес +
125 Прегледа | Коментари

След проверка на Столичната община в 164 детска градина „Зорница“ в Горна баня се оказа, че са открити десетки нарушения, свързани както с класирането и приема на деца, така и редица други вътрешни неуредици.

Днес сутринта пред детската градина се бяха събрали голяма част от администрацията, начело с директорката Мариана Иванова. На място имаше както родители, доволни и подкрепящи действията на г-жа Иванова, така и хора, обвиняващи ръководството в далавери и прием на деца по втория начин.По думите на директорката на детската градина Мариана Иванова всички обвинения, отправени към нея и ръководството, са напълно неверни и повечето са чисти „доноси, инсинуации и закани“.

„Има си правила за прием на децата. Има малчугани, които влизат по различен критерии от другите. Заканите от напуснали служители са поради лични причини“, каза още Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Мариана Иванова допълни, че от септември е била притискана да подаде оставка, но тя е удържала на натиска.

В интервю за Bulgaria ON AIR застанаха две от бившите служителки на детската градина, които разказаха за фрапантни нарушения в работата и приема на деца.

„Работех там в продължение на 4 години. Правех всичко, каквото тя ми каже – дори да беше незаконно. През мен минаваха фактури на родители, закупили неща, за да влязат техните деца в заведението. Назначавани бяха и служители без диплома. След като директорката разбра, че ще напускам, започна да се държи по ужасен начин“, сподели бившата касиерка в ДГ „Зорница“.

По думите на бившата зам.-директорка за близо година и половина работа, тя е била принудена от Мариана Иванова да извършва редица незаконни действия – узаконяване на фалшиви документи, неиздаване на квитанции за заплатени такси за плуване, прием на деца по втория начин и много други.

Днес пред детската градина се бяха събрали и родители в подкрепа на директорката. Те отбелязаха, че 164 ДГ „Зорница“ е едно от най-добрите заведения в столицата и там няма никакви административни проблеми и неуредици. Те застанаха твърдо зад ръководството и напълно отрекоха обвиненията, че някои деца са влизали незаконно.

Хората, които обвиняваха Мариана Иванова в нарушения пък уточниха, че освен прием по втория начин, в детската градина има редица други неуредици, които ще се изяснят след проверката на Столична община.

Въпреки големия медиен интерес, Столична община отказа да изпрати представител, за да коментира ситуацията.

 

https://www.dnes.bg/ Фотокредит BG Media
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари