Видеокамери и паник бутон за нощния транспорт в София

неделя, 11 март, 2018 7:58 AM София днес +
124 Прегледа | Коментари

Във всеки нощен автобус в столицата водачът ще бъде отделен от пътническия салон, ще има видеонаблюдение и паник бутон.

Това каза в интервю зам.-кметът на София с направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев за нощния градски транспорт, който тръгва експериментално от 7 април.„Ще работим в координация както със СДВР, така и с общинска полиция“, посочи той.

„Безопасността е един от най-важните фактори за успешното въвеждане на тази услуга и ако тя отсъства, никой не би ползвал нощен градски транспорт, колкото и удобен да е той. Нашата задача е сигурността на пътниците и сигурността на водачите“, заяви Евгени Крусев.

Работим усилено в посока на това да създаваме повече пешеходни зони, развиваме велотранспорта и изграждаме бърза и удобна свързаност на транспорта с всяка точка на града, изтъкна зам.-кметът.

„Само преди няколко дни започнахме поставянето на нови указателни табели, изписани със специално изработен за София шрифт, на входовете на метрото. Такива ще има на спирките на градския транспорт. Указателни табели ще бъдат поставени и за културните забележителности в града“, допълни той.

Дир Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари