За Софроний или за управлението на Стоилов пишат кандидат-студентите в СУ

събота, 16 юни, 2018 12:00 PM София днес +
92 Прегледа | Коментари

В 9.00 часа в 23-та аудитория в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна кандидатстудентският изпит по история на България за прием за учебната 2018/2019 година.

Кандидат-студент изтегли вариант 1 на теста и двете теми, по които избират да пишат явилите се на изпита – „Софроний Врачански – книжовна и политическа дейност“ и „България при управлението на Константин Стоилов (1894-1899 г.)“, съобщи пресцентърът на СУ.925 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала кандидатите с „Добре дошли“ и ги е призовала да покажат своите знания и амбиция да станат студенти на 130-годишния български университет. Тя им е пожелала да зарадват родителите и учителите си, които в този момент мислено са с тях.

Деканът на Историческия факултет на СУ и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е пожелал успех на кандидатите. Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история на България, са Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; Философия (на английски език); История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; История и политика на Балканите; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността „Право“, а с изпит по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език /по избор/ – за специалностите „Международни отношения“ и „Регионално развитие и политика“.

С успешно издържани изпити по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански език /по избор/ бъдещите студенти могат да запишат специалността „Европеистика“.

Дарик нюз Фотокредит София днес
София Днес - Актуални новини и събития от София

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от www.sofia-today.org

Спонсорирани Публикации

София Днес - Актуални новини и събития от София

Снимки на София

Четете ни във Фейсбук

Намерете ни в Гугъл+

Още новини от категория Новини София


Последни коментари

Най-четено

 • Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? Патриция Кирилова: Защо няма българи в българската история на министерските сайтове? 8309 Прегледа Коментари
 • Не подценявайте момичетата за Ескорт Не подценявайте момичетата за Ескорт 8237 Прегледа Коментари
 • Към неграмотните кандидати да яхнат властта Към неграмотните кандидати да яхнат властта 4918 Прегледа Коментари
 • Когато някой си отиде… Когато някой си отиде… 4454 Прегледа Коментари
 • На 40 любовта е смирение На 40 любовта е смирение 3448 Прегледа Коментари
 • Кубрат Пулев откри свой ресторант в София Кубрат Пулев откри свой ресторант в София 3343 Прегледа Коментари
 • Харесайте ни във Фейсбук

  Последни публикации

  BGM TV , London
  ГДБОП разкри „производствен цех“ за изработка на скимиращи устройства
  Бабини хитрини: Как да прогоним лошата миризма от хладилника
  Жените я смятат за лека жена, мъжете нямат нищо против да е такава
  BGM TV , London
  Операция: История: Как 124 герои уплашиха Османската империя
  софия вечер
  ОИЦ – София ще проведе работна среща с медии
  Над 224 000 българчета са с наднормено тегло или затлъстяване
  BGM TV , London
  Обръщане в бъдещето: тестваме новото Audi A8
  Таксиметров шофьор с отнета книжка блъсна 9 коли в София